Postecoglou hovorí o skvelom teste. Spurs chce vnútiť Liverpoolu svoj futbal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Postecoglou hovorí o skvelom teste. Spurs chce vnútiť Liverpoolu svoj futbal

Postecoglou má za sebou výborný štart na lavičke Tottenhamu. V prebiehajúcom ročníku v šiestich kolách ešte neprehral.
Postecoglou má za sebou výborný štart na lavičke Tottenhamu. V prebiehajúcom ročníku v šiestich kolách ešte neprehral.Reuters
Anglická Premier League prinesie v sobotu duel druhého proti štvrtému. Šéf lavičky Spurs Ange Postecoglou (58) uviedol, že Liverpool bude pre jeho mužstvo veľkou skúškou.

Skvelý test 

Liverpool aj Tottenham sú dva zo štyroch neporazených tímov v aktuálnej sezóne anglickej najvyššej súťaže, ale tím Jürgena Kloppa ťahá najdlhšiu sériu bez prehry spomedzi klubov z najlepších európskych líg. Naposledy prehral ešte v apríli v minulom ročníku 2022/23.

V tom čase boli "The Reds" ôsmi, no nakoniec sa im podarilo uhrať piatu priečku. Hoci im ušla miestenka do milionárskej Ligy majstrov, Postecoglou zdôraznil, že klub z Anfieldu je znova na vzostupe. 

"Už nejaký čas sú veľmi dobrí. Samozrejme, minulý rok trochu vypadli z tempa, ale svoje tradičné črty, ktoré sú pre nich charakteristické, si stále zachovávajú. Je to skvelý test toho, kde sa momentálne nachádzame z hľadiska nášho vývoja," prezradil Postecoglou novinárom.

"Z hľadiska spôsobu, akým hrajú, pravdepodobne, prinášajú niečo iné než ostatné tímy. Bude to pre nás naozaj dobrá skúška. Tímu, ktorý je jedinečný poňatím hry, sa pokúsime vnútiť náš futbal."

Klopp ovplyvnil nielen klub, ale celú ligu

Spurs sa taktiež radia do kategórie klubov, ktoré sú na vzostupe. Odkedy sa Postecoglou ujal lavičky, vlial fanúšikom potrebný impulz. Tottenham prežíva jeden z najlepších štartov do súťaže. Austrálčan pochválil svojho náprotivka Kloppa za to, čo Nemec priniesol Liverpoolu, ale i celej lige.

"Vynikajúci manažér, myslím, že jeden z tých, o ktorých sa dá povedať, že ovplyvnili nielen svoj klub, ale aj celú súťaž. Keď prišiel, spôsobom, akým Liverpool napredoval, sa odklonil od niečoho, na čo bola väčšina zvyknutá. Zaviedol nový štýl hry, ktorí ostatní nasledovali," doplnil 58-ročný lodivod Tottenhamu.

Na záver prezradil, že útočník Brennan Johnson bude v sobotu chýbať pre zranenie, zatiaľ čo James Maddison a Son Heung-min budú o svojom zdravotnom stave diskutovať.

"Obaja dokončili tréning. Zdá sa, že bez väčších problémov. Musíme len vidieť, koľko budú schopní hrať, pretože po minulom týždni si odniesli dostatok šrámov," uzavrel Postecoglou.