Prvá sezóna bez titulu. Ronaldo: Liga má ambíciu byť jednou z najlepších na svete

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvá sezóna bez titulu. Ronaldo: Liga má ambíciu byť jednou z najlepších na svete

Cristiano má na svojom konte 14 gólov a dve asistencie.
Cristiano má na svojom konte 14 gólov a dve asistencie.AFP
Portugalská hviezda zhodnotila svoju prvú sezónu v arabskom svete v rozhovore pre Saudi Pro League, v ktorom analyzovala prvé mesiace v mimoeurópskej lige. Cristiano Ronaldo (38) hovoril tiež o svojej budúcnosti, ktorá bude naďalej spojená s jeho súčasným klubom Al Nassr.

Skúsenosti

"Určite boli moje očakávania trochu iné. Ak mám byť úprimný, dúfal som, že tento rok vyhrám titul, ale nie vždy idú veci tak, ako si myslíme, alebo ako chceme. Niekedy potrebujeme vášeň, dôslednosť i vytrvalosť, aby sme dosiahli to najlepšie. Stále verím, že budúci rok sa zlepšíme. Povedzme, že za posledných päť alebo šesť mesiacov sa tím výrazne zlepšil. Aj v samotnej lige išiel každý tím úrovňou hore."

Konečná tabuľka saudskoarabskej ligy
Konečná tabuľka saudskoarabskej ligyFlashscore

Budúcnosť

"Ak ste dôslední a veríte v cieľ, ktorý ste si stanovili, myslím, že všetko je možné. Dúfal som, že tento rok niečo vyhráme, ale nepodarilo sa nám to.... Pri pohľade do budúcej sezóny som veľmi pozitívne naladený a presvedčený, že sa veci zmenia. Že pôjdeme lepšou cestou. Takže tomu verme a pracujme na tom."

Cristiano dúfal, že vyhrá titul, ktorý neprišiel.
Cristiano dúfal, že vyhrá titul, ktorý neprišiel.AFP

Úroveň najvyššej súťaže

"Liga je veľmi dobrá a konkurenčná, ale myslím si, že máme viac možností, ako naďalej rásť. Sú tu výborné tímy a výborní arabskí hráči. Musia ešte trochu zlepšiť infraštruktúru. Rovnako je potrebné napredovať v rámci rozhodcov či systému VAR. Mali by byť o niečo rýchlejší. Napriek tomu som tu šťastný a chcem ostať. Podľa môjho názoru, ak budú pokračovať v práci, ktorú chcú robiť ďalších päť rokov, myslím, že saudská liga môže patriť medzi päť najlepších na svete. To je tá ambícia."

Bežný deň v jeho saudskom živote

"Jedným z príkladov je, že v Európe trénujeme viac dopoludnia, ale tu popoludní alebo v noci... a počas ramadánu dokonca o desiatej večer. Je to pre mňa veľmi zvláštne, no tieto situácie sú súčasťou novej skúsenosti. Rád zažívam takéto momenty, pretože sa z nich človek učí. Je to náročné, ale nie je to nič, čo by som nezvládol. Moja doterajšia skúsenosť je, že saudskí fanúšikovia futbal naozaj milujú."

Potenciálne posily do ligy

"Ak prídu veľkí hráči a veľké mená či mladí futbalisti, možno veteráni... sú veľmi vítaní, pretože keď sa tak stane, liga sa zlepší a budeme ďalej spoločne rásť."

Ronaldo a jeho štatistika v premiérovej sezóne v Saudi PRO League
Ronaldo a jeho štatistika v premiérovej sezóne v Saudi PRO LeagueFlashscore