Ronaldo bez trofeje, ševelovci bojujú o priamu záchranu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo bez trofeje, ševelovci bojujú o priamu záchranu

Cristiano Ronaldo sa trofeje nedočkal.
Cristiano Ronaldo sa trofeje nedočkal.Profimedia
Hviezdny futbalista Cristiano Ronaldo (38) vo svojej prvej sezóne v Saudskej Arábii nezískal žiadnu trofej. Jeho Al-Nassr remizoval v predposlednom ligovom kole s Al-Ettifaqom 1:1 a má nezmazateľnú stratu piatich bodov na prvý Al-Ittihad.

Ronaldo bez trofeje

Al-Nassr nadviazal na neúspešné vystúpenie v pohári, v ktorom skončil v semifinále. Druhá ligová pozícia navyše znamená, že klub z Rijádu bude musieť v predkole bojovať o účasť v ázijskej Lige majstrov.

Al-Ittihad si titul a priamy postup do skupinovej fázy ázijskej Ligy majstrov zabezpečil bezproblémovým víťazstvom 3:0 nad Feihou. Tím z Džiddy ovládol najvyššiu súťaž prvýkrát od roku 2009 a celkovo deviatykrát.

Al-Ittifaq - Al-Nassr 1:1

Ronaldo prišiel do Saudskej Arábie v januári z Manchestru United a dostal zmluvu do roku 2025 s údajným ročným príjmom 200 miliónov eur. Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty odohral v miestnej lige zatiaľ 16 zápasov a strelil 14 gólov.

Tabuľka súťaže
Tabuľka súťažeFlashscore

Slovenská záchrana

Zaujímavá a nesmierne napínavá je situácia na opačnom konci tabuľky. Kolo pred koncom sezóny je jasné, že Al-Batin sa nezachráni. Naopak, šancu na priamu záchranu má stále Al-Adalh, pod taktovkou slovenského dua Martin Ševela - Peter Čögley. V tíme pôsobí aj slovenský stopér Boris Godál. V predposlednom kole zachraňovali bod v nadstavenom čase s posledným Al-Batin. Pomohla im bezgólová remíza Al-Khaleej na ihrisku Al-Raed. 

Program posledného kola súťaže
Program posledného kola súťažeFlashscore