Saudské investície zmenili trh, hovorí Guardiola po prestupe Mahreza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Saudské investície zmenili trh, hovorí Guardiola po prestupe Mahreza

Pep Guardiola by mohol pred koncom prestupového obdobia prísť o ďalších hráčov.
Pep Guardiola by mohol pred koncom prestupového obdobia prísť o ďalších hráčov.Reuters
Saudská Arábia zmenila futbalový prestupový trh v snahe vytvoriť silnú ligu, povedal v sobotu manažér Manchestru City Pep Guardiola (52) po odchode alžírskeho krídelníka Riyada Mahreza (31) z klubu Premier League do Al Ahli.

Mahrez, ktorý počas svojho trofejami ovenčeného pôsobenia v City nastrieľal 78 gólov a zaznamenal 59 asistencií, sa v piatok pripojil k saudskoarabskej Pro League za údajnú sumu 35 miliónov eur plus päť miliónov eur v bonusoch.

Na otázku, či chcel, aby Mahrez zostal v City, Guardiola novinárom povedal: "Určite. Ako manažér som si užíval, že som s ním mohol pracovať. Mal som s ním špeciálny vzťah."

"Saudská Arábia zmenila trh. Pred niekoľkými mesiacmi, keď bol Cristiano (Ronaldo) jediný, kto odišiel, si nikto nemyslel, že toľko špičkových top hráčov bude hrať v saudskej lige," dodal španielsky manažér, ktorý hovoril pred nedeľňajším  priateľským zápasom s Atléticom Madrid.

"V budúcnosti ich bude viac, preto si kluby musia uvedomiť, čo sa deje. Riyad dostal neuveriteľnú ponuku," pokračoval.

Saudská profesionálna liga sa stala atraktívnou destináciou pre hráčov z Európy, odkedy Ronaldo v januári prestúpil do Al-Nassr, pričom do krajiny sa presunul aj držiteľ Zlatej lopty Karim Benzema, víťaz majstrovstiev sveta N'Golo Kanté a bývalý kapitán Liverpoolu Jordan Henderson.

City by mohlo prísť aj o ďalšieho hráča, ktorý by podľa britských médií mohol prestúpiť do saudskoarabskej ligy, keďže portugalský internacionál Bernardo Silva (28) je spájaný s odchodom do Al-Hilal.

"Chcú vytvoriť silnú ligu a zatiaľ to vyzerá, že to dokážu," uzavrel Guardiola.