S ostrovmi sa rozlúčili ďalšie osobnosti. Mahrez a Henderson sa sťahujú do Arábie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

S ostrovmi sa rozlúčili ďalšie osobnosti. Mahrez a Henderson sa sťahujú do Arábie

Riyad Mahrez bude svojho nového zamestnávateľa stáť 30 miliónov libier.
Riyad Mahrez bude svojho nového zamestnávateľa stáť 30 miliónov libier.Profimedia
Lukratívna ponuka zo Saudskej Arábie zlákala ďalšie dve futbalové hviezdy. Alžírsky útočník Riyad Mahrez (32) podľa BBC prestúpi z Manchestru City do Al Ahli za 30 miliónov libier. Anglický stredopoliar Jordan Henderson (33) mieri z Liverpoolu do Al-Ettifaq, ktorý za neho zaplatí 12 miliónov.

Mahrez pôsobí v Manchestri City od roku 2018, keď prišiel za 60 miliónov libier z Leicestru a stal sa vtedy najdrahším podpisom v histórii klubu. Predtým pomohol "líškam" k senzačnému anglickému titulu. S manchesterským tímom vyhral Premier League ešte štyrikrát a tento rok pridal triumf v Lige majstrov.

V Al-Ahli sa stretne so senegalským brankárom Édouardom Mendym, ktorý prišiel z Chelsea, brazílskym útočníkom Robertom Firminom, ktorému vypršala zmluva v Liverpoole.

Anfield opustí aj Henderson, hoci mal ešte dva roky platnú zmluvu. Tridsaťtriročný vicemajster Európy pôsobil v Liverpoole od roku 2011 a vyhral s ním anglickú ligu aj Ligu majstrov. V Al-Ettifaqu ho bude viesť liverpoolska legenda Steven Gerrard, ktorý s klubom podpísal zmluvu začiatkom tohto mesiaca.