Skvelý štart, prvé miesto, ale reči o titule Postecoglou odmieta: Pred nami je dlhá cesta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skvelý štart, prvé miesto, ale reči o titule Postecoglou odmieta: Pred nami je dlhá cesta

Tottenham vyhral sedem z úvodných deviatich zápasov novej sezóny.
Tottenham vyhral sedem z úvodných deviatich zápasov novej sezóny.Reuters
Tottenham Hotspur je na čele tabuľky Premier League a v úvodných deviatich zápasoch neprehral ani raz. Skvelá forma, ešte lepšia bilancia. Fanúšikovia prežívajú niečo, na čo v ostatných rokoch iba mysleli. Lodivod Ange Postecoglou (58) všetkých upokojil a pred stretnutím s Crystal Palace vyhlásil, že mužstvo má pred sebou stále dlhú cestu.

Žiadne reči o titule, iba chtíč byť každý deň lepší

O jeho mužstve sa vďaka jedným z najlepších výkonov v rámci top 5 európskych líg, pochopiteľne, hovorí ako o potenciálnom víťazovi Premier League, no Austrálčan v podobnom duchu neuvažuje.

"Existuje skutočne dobrý dôvod, prečo žiadny manažér nebude v októbri a novembri hovoriť o titule. Všetci vieme, že je pred nami ešte dlhá cesta," povedal Postecoglou novinárom pred piatkovým zápasom na pôde Crystal Palace.

Výborná séria výsledkov hráčov Spurs.
Výborná séria výsledkov hráčov Spurs.Flashscore

"S hráčmi sa v tejto rovine nerozprávame. Hlavný tok informácií je o tom, ako sa môžeme ďalej zlepšovať, ako sa môžeme každý týždeň vyrovnať s výzvou byť v najkonkurenčnejšej lige na svete," doplnil.

Davies je späť, otázny štart Udogieho

Manažér tiež poskytol aktuálne informácie o najnovších zraneniach vrátane Bena Daviesa, ktorý vynechal pondelňajšie víťazstvo 2:0 s Fulhamom.

"Deň predtým ho na tréningu nakopli. Dá sa povedať, že náš tréning občas balansuje na hrane a Ben si ,bohužiaľ, nepríjemne natiahol nohu," prezradil Austrálčan. "Ale už trénoval. Je v poriadku a pripravený nastúpiť." Otázka sme rovala aj k dvom hráčom, ktorí boli počas spomínaného triumfu vystriedaní - Pape Matar Sarr a Destiny Udogie .

"Pape je v poriadku, dal sa dokopy 24 hodín po zápase. Destiny uvidíme tesne pred výkopom. Všetci ostatní sú v poriadku," doplnil šéf lavičky Spurs. 

Yves Bissouma vynechal taktiež duel proti Fulhamu pre suspendáciu. V zostave ho nahradil Pierre-Emile Hojbjerg, ktorý si nepočínal vôbec zle. Päťdesiatosemročnému kormidelníkovi spôsobil vrásky na čele. 

"Nie je to nič nové ako každý týždeň. V skutočnosti to nie sú dilemy, len rozhodnutia, ktoré musia robiť ľudia v mojej pozícii."

"Večer nastúpime s určitou skupinou hráčov a skončíme s inou. Ide o to, aby sme sa pokúsili urobiť svoju prácu čo najlepšie. Je dobré, že máme k dispozícii Bissoumu, je veľkou súčasťou toho, čo robíme," nadviazal Postecoglou.

Motivácia v podobe päťbodového náskoku

Ako jediný tím môže Tottenham v piatok ísť do päťbodového trháku na čele tabuľky pred začiatkom víkendu. Austrálsky lodivod ubezpečil, že v týchto súvislostiach sa na súboj nepozerá. 

"Nepridáva to na význame, pretože nech sa v piatok stane čokoľvek, čaká nás ešte celé kolo Premier League. Nejde o to, aby sme dosiahli krátkodobý efekt, ale o niečo, čo klubu prinesie trvalé možnosti na úspech," zdôraznil dlhodobé vnímanie Ange Postecoglou.

Ostatné vzájomné merania síl.
Ostatné vzájomné merania síl.Flashscore

Spurs majú na konte 23 bodov a radi by svoju neporaziteľnosť predĺžili aj po piatku a získali štvrté víťazstvo v rade s Palace. Ten je s 12 bodmi na jedenástom mieste.

Crystal Palace - Tottenham (piatok, 21:00)