Svet futbalu prišiel o skutočnú legendu. Vo veku 86 rokov zomrel Sir Bobby Charlton

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Svet futbalu prišiel o skutočnú legendu. Vo veku 86 rokov zomrel Sir Bobby Charlton

Charlton bol ozajstnou ikonou.
Charlton bol ozajstnou ikonou.AFP
Futbalový svet zasiahla tragická správa. Vo veku 86 rokov zomrela legenda Manchestru United a anglickej reprezentácie Sir Bobby Charlton, potvrdil to klub v sobotu.

Vo vyhlásení rodiny sa uvádza: "S veľkým zármutkom zdieľame správu, že Sir Bobby zomrel v pokoji v sobotu v skorých ranných hodinách. Bol obklopený svojou rodinou. Tá by rada poďakovala všetkým, ktorí prispeli k jeho starostlivosti a mnohým ľuďom, ktorí ho milovali a podporovali. Žiadame, aby bolo v tejto chvíli rešpektované súkromie rodiny."

Charlton prešiel mládežníckym systémom Manchestru United a stal sa jedným z najlepších hráčov klubu. Známym bol aj vďaka tomu, že v Mníchove v roku 1958 ako 20-ročný prežil leteckú katastrofu tímu. Bývalý útočník strelil 249 gólov v 758 zápasoch za "Red Devils", vyhral tri ligové tituly a FA Cup.

S United zdvihol nad hlavu aj Európsky pohár v roku 1968, keď dvakrát skóroval pri finálovej výhre 4:1 nad Benficou. Úprimnú poklonu Charltonovi  vyjadril aj klub z Old Traffordu:

"Manchester United smúti po smrti Sira Bobbyho Charltona, jedného z najväčších a najobľúbenejších hráčov v histórii nášho klubu. Sir Bobby bol hrdinom pre milióny ľudí, nielen v Manchestri alebo Spojenom kráľovstve, ale všade tam, kde sa futbal hrá po celom svete. Obdivovali ho rovnako pre jeho športového ducha a integritu, ako aj pre jeho výnimočné kvality ako futbalistu. Sira Bobbyho si budeme navždy pamätať ako velikána hry."

Vedenie nezabudlo ani na jeho najbližších. "Klub vyjadruje úprimnú sústrasť manželke Lady Norme, dcéram a vnúčatám i všetkým, ktorí ho milovali," znelo vo vyjadrení.