Tonali zažil rozprávkovú premiéru v Anglicku. Podal perfektný výkon, hovorí Shearer

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tonali zažil rozprávkovú premiéru v Anglicku. Podal perfektný výkon, hovorí Shearer

Taliansky reprezentant sa v novom pôsobisku uviedol na jednotku.
Taliansky reprezentant sa v novom pôsobisku uviedol na jednotku.Profimedia
Taliansky stredopoliar Sandro Tonali (23) okorenil svoj súťažný debut v drese Newcastlu United presným zásahom už po šiestich minútach duelu s Aston Villou. Po zápase ho pochválil aj legendárny Alan Shearer (53), niekdajší kanonier "The Magpies".

Tonali v lete pútal pozornosť svojím prestupom do najvyššej anglickej súťaže. Milánčan telom i dušou totiž nechcel opustiť farby milovaného AC a presun do Newcastlu mal údajne oplakať. Ťažko sa s tým vyrovnávali aj fanúšikovia, ktorí si musia zvykať na to, že umenie mladého Taliana budú obdivovať v Premier League.

Rodák z mesta Lodi pri svojej premiére zažiaril - po šiestich minútach strelil otvárací gól a zaujal prácou v strede poľa, keď z 54 prihrávok zrealizoval 48. Jeho výkon okamžite nadchol futbalovú verejnosť a nastavil vysokú latku v najsledovanejšej lige sveta.

"Dnes v St James' Parku podali niektorí hráči Newcastlu pôsobivé výkony. Myslím, že Gordon bol vynikajúci, Isak skvelý, taktiež Harvy Barnes....ale hviezdou predstavenia bol Tonali. Čo sa týka debutov, je to tak dobré, ako len môže byť. Bol to perfektný výkon v strede poľa. Góly, asistencie, zákroky, veľký rozsah prihrávok, neskoré nábehy do šestnástky, načasovanie bolo perfektné takmer vo všetkom, zasekávanie sa, bol naozaj vynikajúci," vzdal mu poklonu Shearer v programe Match of the Day.

Do rozhovoru sa následne vložil Gary Lineker s odkazom na sumu, ktorú Newcastle Milánu zaplatil: "50 miliónov? Výhodné!". Shearer s ním súhlasil a porovnal tieto sumy s inými hráčmi.

"Keď sa pozrieme na niektoré ceny, ktoré boli zaplatené za stredopoliarov - a ktoré sa ešte len zaplatia - viem, že je to pre neho ešte len začiatok, ale môže to byť výhodná kúpa. Odštartoval nádherne," uzavrel ikonický kanonier.