Trénerom roka v Premier League sa stal Guardiola. Prestížne ocenenie získal už piatykrát

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trénerom roka v Premier League sa stal Guardiola. Prestížne ocenenie získal už piatykrát

Guardiola s trofejou pre víťaza Premier League.
Guardiola s trofejou pre víťaza Premier League.Reuters
Štvrtý ligový titul v rade. Pep Guardiola (53) doviedol Manchester City v Premier League k nevídanému úspechu a po zásluhe bol vyhlásený za manažéra roka najprestížnejšej klubovej súťaže sveta. Uznávaný kouč získal cennú trofej piatykrát v kariére a druhýkrát v rade.

V minulosti sa španielsky lodivod, ktorý prišiel do City v roku 2016, radoval z tohto ocenenia v štyroch prípadoch a so šiestimi ligovými titulmi je aktuálne druhým najúspešnejším trénerom v histórii anglického futbalu. 

"Toto ocenenie odráža tvrdú prácu a vynikajúce výsledky všetkých ľudí naprieč všetkými oddeleniami," povedal Guardiola.

"Som hrdý na to, že môžem byť manažérom tejto skupiny hráčov a každý deň pracovať po boku skvelých trénerov a pomocného personálu. Získanie štyroch titulov v rade je jedným z najväčších úspechov mojej kariéry. Je to najťažšia liga na svete a naši súperi hrajú neuveriteľný futbal," dodal Španiel, ktorý je na lavičke tamojšieho mužstva už viac ako 2 800 dní.

Guardiola predčil konkurenciu v podobe Mikela Artetu z Arsenalu, Unaia Emeryho z Aston Villy, Andoniho Iraolu z Bournemouthu a Jürgena Kloppa z Liverpoolu. Úspešný manažér však po nedeľnom zápase proti West Hamu, ktorý zaistil Citizens štvrtý titul v rade, naznačil, že je bližšie k odchodu ako k zotrvaniu a budúca sezóna pre neho bude pravdepodobne poslednou v Manchestri.