Trénovať The Reds je najlepšia práca na svete, vraví Klopp. S voľbou Slota by bol spokojný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trénovať The Reds je najlepšia práca na svete, vraví Klopp. S voľbou Slota by bol spokojný
Podľa Kloppa by Slot dostal v Liverpoole prácu snov.
Podľa Kloppa by Slot dostal v Liverpoole prácu snov.AFP
Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp (56) na piatkovej tlačovej konferencii povedal, že jeho nástupca sa ujme najlepšej práce na svete. Ak by sa ním mal stať súčasný kormidelník Feyenoordu Arne Slot (45), čo vo veľkom oznamovali a potvrdzovali britské médiá v piatok neskoro večer, bola by to podľa skúseného nemeckého kouča dobrá voľba, ktorá by preňho mala zmysel z pohľadu oboch strán.

Klopp na konci tejto sezóny odstúpi z funkcie manažéra The Reds. Hoci uvoľnená stolička bola spájaná s mnohými menami, zdá sa, že hotovou vecou je angažovanie Slota. Liverpool sa údajne podľa viacerých médií vrátane The Athletic dohodol s jeho súčasným klubom Feyenoordom.

Médiá hlásia dohodu. Slot sa stane novým trénerom Liverpoolu, nahradí Kloppa

V rozhovore pred štvrtkovým víťazstvom Feyenoordu 3:1 na pôde Go Ahead Eagles Slot prezradil, že pevne verí, že Liverpool sa dohodne a priznal, že by rád nahradil Kloppa vo funkcii.

Vysoko hodnotený 45-ročný lodivod, ktorý bol v minulosti spájaný napríklad s Tottenhamom a Leedsom, doviedol celok z Rotterdamu, v ktorého kádri pôsobí slovenský obranca Dávid Hancko či ofenzívny futbalista Leo Sauer, v sezóne 2022/23 k holandskému titulu a v apríli vyhrali i Holandský pohár.

Kapitán Liverpoolu Virgil van Dijk tento týždeň uviedol, že Slotova útočná filozofia by mohla na Anfield dobre zapadnúť. Klopp tiež ponúkol pozitívne hodnotenie Slotových kvalít a zároveň zdôraznil, že pre každého manažéra je atraktívne prevziať opraty Liverpoolu.

"Páči sa mi spôsob, akým jeho tím hrá futbal. Ak ma má nahradiť, páči sa mi, že prejavil záujem," povedal Klopp v piatok novinárom.

"Nepoznám ho, ale ľudia, ktorí ho poznajú, hovoria, že je to dobrý chlap. Veľmi sa mi to páči. Dobrý tréner, dobrý chlap. Keď sa na to pozriem zo všetkých strán, zdá sa mi to ako správny krok z oboch strán. Som viac ako šťastný," dodal bývalý tréner Mainzu či Borussie Dortmund.

"Je to najlepšia práca na svete v najlepšom klube na svete. Skvelé prostredie, skvelý tím, fantastickí ľudia. Naozaj zaujímavá práca," nešetril Klopp superlatívmi v snahe uistiť Slota, že Liverpool je najlepšia možná cesta vpred.

Feyenoord je momentálne na druhom mieste v tabuľke holandskej Eredivisie, deväť bodov za vedúcim PSV Eindhoven. Neúspech v boji o titul by bol pre Slota sklamaním, ktoré by sa dalo prirovnať ku Kloppovej frustrácii z miznúcich nádejí na titul v Premier League. The Reds sú na tretej pozícii, tri body za vedúcim Arsenalom a dva za druhým Manchestrom City, ktorý má zápas k dobru.

Navyše vypadli z Európskej ligy aj FA Cupu vo štvrťfinálovej fáze, čo zmarilo Kloppove nádeje na veľkolepú rozlúčku s prácou, v ktorej strávil deväť rokov. Nemecký manažér však naznačil, že strata titulu by mohla jeho prípadnému nástupcovi pomôcť, keďže očakávania v budúcej sezóne by potom neboli také vysoké.

"Poviem to takto: Za súčasného stavu neskončíme úplne na vrchole. Je tu priestor na zlepšenie," domnieva sa Klopp.

"Musíme byť pozitívni. Som si istý, že Arsenal a Manchester City to vnímajú ako preteky dvoch koní. Možno verejne hovoria niečo iné, ale nemyslím si, že očakávajú, že by dvakrát prehrali," pokračoval rodák zo Stuttgartu a doplnil: "Ak sa to stane, bolo by hlúpe nevyužiť to, takže musíme vyhrávať naše zápasy."

Stredajšia prehra Liverpoolu s mestským rivalom Evertonom 0:2 bola pre Kloppa veľkým sklamaním. Ako tréner vzal na seba vinu za nevýrazný výkon a prvú prehru v Goodison Parku za posledných 14 rokov.

Najbližší program Liverpoolu.
Najbližší program Liverpoolu.Flashscore

"Mojou úlohou je vytvoriť atmosféru, v ktorej chlapci môžu byť najlepšou verziou samých seba a to sa mi nepodarilo. Beriem na seba 100 % viny," zdôraznil. "Nemám náladu vzdať sa a mávať bielou vlajkou. Musíme sa uistiť, že budeme hrať lepšie," uzavrel.

Liverpool čaká v sobotu súboj na pôde londýnskeho West Hamu, po ktorom sa stretne s Tottenhamom, Aston Villou a Wolves.

West Ham - Liverpool (sobota, 13:30)