Van Dijk verí, že Slot by bol ideálnou náhradou Kloppa. Filozofiu krajana ocenil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Van Dijk verí, že Slot by bol ideálnou náhradou Kloppa. Filozofiu krajana ocenil
Dohodne sa Slot s Liverpoolom na spolupráci?
Dohodne sa Slot s Liverpoolom na spolupráci?AFP
Liverpool ešte neoznámil meno nástupcu Jürgena Kloppa (56). V pretekoch o nového trénera The Reds momentálne vedie Arne Slot (45), holandský kouč Feyenoordu. Kapitán mužstva Virgil van Dijk (32) si myslí, že útočná taktika jeho krajana by mohla byť ideálnou voľbou pre tím.

Klopp na konci aktuálnej sezóny opustí Anfield Road a ako hlavný kandidát na jeho nahradenie sa javí práve Slot. Liverpool údajne s Holanďanom rokuje o možnom príchode na lavičku a van Dijk vyjadril podporu futbalovej filozofii možno už čoskoro svojho nového lodivoda.

"Ťažko sa mi na to odpovedá, ale myslím si, že Arne Slot je momentálne jeden z lepších holandských trénerov," povedal stopér pre Viaplay po stredajšej prehre na pôde Evertonu a pokračoval:

"Myslím si, že so spôsobom hry a filozofiou, ktorú má, by mohol byť trénerom Liverpoolu. Lenže z toho, čo som čítal a počul, mám pocit, že ešte zďaleka nie je hotovo. Uvidíme."

Ak bude Slot zvolený ako nástupca nemeckého kouča, ktorý okrem iného v roku 2019 priviedol Liverpool k trofeji z Ligy majstrov, pravdepodobne bude musieť pozdvihnúť morálku tímu.

Po prehre na ihrisku rivala v Merseyside derby zaostáva štyri zápasy pred koncom za vedúcim Arsenalom o tri body. Ak tretí Manchester City vyhrá svojich posledných šesť duelov, obháji titul. 

Po štvrťfinálových prehrách v FA Cupe a Európskej lige sa Kloppova rozlúčková sezóna stáva menej pôvabnou. "Ak hráte tak, ako sme hrali my, hoci si opäť vytvoríme dve alebo tri čisté šance, nezaslúžite si vyhrať ligu," vravel skúsený obranca o strete s Evertonom.

"Je to kritické. Neboli sme dostatočne dobrí v spôsobe, akým sme zakončovali a bránili, taktiež ani v bojovnosti. Myslím si, že musíme ukázať oveľa viac. Musíme sa pozrieť do zrkadla, každý z nás sa musí zamyslieť," dodal van Dijk.

Slot bol minulý rok hlavným kandidátom na prevzatie Tottenhamu, kým sa z boja o túto pozíciu rozhodol odstúpiť. Feyenoord tesne predtým doviedol k titulu v Eredivisie a nedávno aj k prvenstvu v Holandskom pohári, z ktorého sa tešili aj slovenskí futbalisti Dávid Hancko a Leo Sauer.

Hanckov tréner ako náhrada Kloppa? Slota favorizujú viaceré britské médiá.