Hanckov tréner ako náhrada Kloppa? Slota favorizujú viaceré britské médiá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hanckov tréner ako náhrada Kloppa? Slota favorizujú viaceré britské médiá
Zamier Slot na Anfield Road?
Zamier Slot na Anfield Road?Profimedia
Tréner Feyenoordu Arne Slot (45) sa podľa správ britských médií stal hlavným kandidátom na nástupcu Jürgena Kloppa (56) vo funkcii manažéra Liverpoolu. Aktuálne pod holandským koučom pôsobia slovenskí reprezentanti Dávid Hancko (26) a Leo Sauer (18).

Slot doviedol Feyenoord v minulej sezóne k prvému ligovému titulu za posledných šesť rokov a v nedeľu vyhral Holandský pohár. Pred rokom bol jedným z hlavných kandidátov na prevzatie Tottenhamu, než sa rozhodol zotrvať na doterajšej pozícii.

Médiá Sky Sports, BBC a The Times uviedli, že Slot aktuálne vedie preteky o neľahkú úlohu nasledovať Kloppa na AnfieldeThe Reds by však v tomto smere mohli čeliť konkurencii BayernuBarcelony, ktoré tiež hľadajú nových kormidelníkov na budúcu sezónu.

Keď Klopp v januári oznámil svoje rozhodnutie odstúpiť na konci ročníka po takmer deviatich rokoch vo funkcii, favoritom na jeho miesto na lavičke bol lodivod Leverkusenu a bývalý stredopoliar Liverpoolu Xabi Alonso. Španiel sa však zaviazal, že naďalej zostane s Bayerom, ktorý nedávno doviedol k historicky prvému titulu v Bundeslige.

Tréner Sporting Ruben Amorim bol tiež spájaný s voľným miestom v Liverpoole, ale údajne už rokoval s West Hamom o tom, že nahradí Davida Moyesa.

Slot sa do Feyenoordu presunul v roku 2021 po tom, ako zapôsobil vo svojej prvej manažérskej funkcii v AZ Alkmaar. Na konci svojej prvej sezóny doviedol holandského giganta do finále Európskej ligy, v ktorom tesne prehral s rímskym AS Josého Mourinha. Nedávno sa s celkom z Rotterdamu a s dvojicou Hancko a Sauer tešil zo zisku Holandského pohára.

Tamojší káder aktuálne zaostáva za ligovým lídrom PSV Eindhoven o deväť bodov, pričom do konca Eredivisie zostávajú už len štyri zápasy. The Times uviedol, že práve jeho výsledky v zlepšovaní hráčov a aktívny štýl hry priťahujú liverpoolsku hierarchiu.

Kloppovi zostáva už len päť duelov do konca jeho vládnutia, ktoré zmenilo osud Liverpoolu po dlhom útlme. Titulom v Premier League by mohol odísť na výslní. Liverpool je momentálne v bitke o ligovú trofej s Arsenalom a Manchestrom City, ktorý má osud vo vlastných rukách, keďže za prvou dvojicou zaostáva len o jeden bod a má zápasy k dobru.

TOP 5 tabuľky Premier League.
TOP 5 tabuľky Premier League.Flashscore