United opäť doplatili na nevyužité šance. Ten Hag: Neboli sme dostatočne klinickí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

United opäť doplatili na nevyužité šance. Ten Hag: Neboli sme dostatočne klinickí

"Červení diabli" ostávajú na štvrtej priečke.
"Červení diabli" ostávajú na štvrtej priečke.Profimedia
Manchester United musí byť klinickejší pred bránou a udržať si koncentráciu po celých 90 minút, povedal manažér Erik ten Hag (53) po tom, čo jeho káder premrhal niekoľko šancí a po pokutovom kope súpera prehral duel v samom závere.

Brighton aj United mali príležitosti hneď na začiatku zápasu - na Antonyho strelu tesne vedľa brány domácich nadviazal na opačnej strane Kaoru Mitoma, ktorý svoj prudký pokus poslal do tváre Davida De Geu. Počas nasledujúceho priebehu pokračovali v zahadzovaní šancí najmä hostia z Manchestru a osudným sa im to stalo na úplnom konci stretnutia.

Nerozhodný stav sa podarilo prelomiť až v deviatej minúte nadstaveného času, keď Alexis MacAllister skóroval z penalty a uchmatol pre svoj tím víťazstvo po tom, čo Luke Shaw zahral v pokutovom území rukou.

"Každá prehra je sklamaním, ale keď prehráte v poslednej chvíli, je to veľmi nepríjemné," povedal holandský manžér hostí a vo vysvetľovaní pokračoval:

"Myslím si, že prvé minúty všetko vystihujú. Vytvorili sme si dobré pozície, no neboli sme dostatočne klinickí. V útoku sme sa o ďalšie príležitosti pripravili nedôrazom z našej strany. Ak nemôžete vyhrať, pretože nedotiahnete svoje šance do konca, potom aspoň neprehrávajte."

Na otázku, či bola porážka spôsobená únavou, ten Hag odpovedal: "Videl som naše fyzické možnosti v posledných zápasoch, stále sme na vysokej úrovni, predvádzame naozaj dobré výkony. V posledných piatich dueloch sme štyrikrát vyhrali a raz remizovali. Boli sme v dobrej fazóne, zlepšujeme sa. Ešte nás však čaká dlhá cesta. Musíme byť klinickejší a zostať sústredení až do konca."

Prehra ponechala "Red Devils" na štvrtom mieste so ziskom 63 bodov, "Seagulls" poskočili na pozíciu číslo šesť a na predbehnutie piateho Liverpoolu majú dva strety k dobru.

Tabuľka Premier League
Tabuľka Premier LeagueFlashscore