United otočili skóre, na Boxing Day doma nikdy neprehrali. Hojlund strelil prvý gól

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
United otočili skóre, na Boxing Day doma nikdy neprehrali. Hojlund strelil prvý gól
Aktualizované
Radosť Hojlunda po prvom góle v Premier League.
Radosť Hojlunda po prvom góle v Premier League.AFP
Premier League pokračovala v utorok 26. decembra, teda na tradičný anglický sviatok Boxing Day, v poradí 19. kolom. Na programe bolo päť duelov v štyroch hracích časoch.

Newcastle - Nottingham 1:3

Návrat do Anglicka ako hrom zažil po dvoch rokoch manažér Nottinghamu Nuno Espírito Santo, ktorý pred Vianocami nahradil Stevea Coopera. Jeho zverenci síce prehrávali proti Newcastlu od 23. minúty po premenenej penalte Alexandra Isaka 0:1, avšak ešte do polčasu odštartoval svoju one-man show útočník Chris Wood

Celé si to odskákal slovenský brankár Martin Dúbravka, ktorému výrazne nepomohli ani spoluhráči zdecimovaní maródkou. Wood ešte v nadstavenom čase prvého dejstva vyrovnal, aby následne v 53. a 60. minúte rozhodol o triumfe Forest - prvom od 5. novembra.

Tridsaťdvaročný útočník sa stal len siedmym hráčom, ktorý strelil hetrik na Boxing Day a zároveň štvrtým futbalistom, ktorý dal tri góly v jednom súboji proti svojmu bývalému zamestnávateľovi v rámci duelu Premier League. Newcastle prehral na Boxing Day už 47. zápas, čo je najviac spomedzi všetkých tímov.

Bournemouth - Fulham 3:0

Justin Kluivert strelil proti Fulhamu gól po 18 rokoch a 236 dňoch odkedy jeho otec Patrick vsietil rovnakému súperovi posledný presný zásah v Premier League. Prvú asistenciu v PL zaznamenal záložník Scott.

Solanke skóroval v piatom stretnutí proti "chalupárom" v rade. Momentálne má na konte 12 gólov a po Haalandovi je druhým najlepším strelcom súťaže. Definitívnu bodku za výsledkom dal Sinisterra. Bournemouth prvýkrát v histórii vyhral zápas na Boxing Day a ešte nikdy sa mu nepodarilo získať z deviatich stretnutí PL po sebe až 22 bodov ako teraz (7-1-1).

Sheffield United - Luton 2:3

Sam Allison sa stal prvým rozhodcom tmavej pleti od roku 2008, ktorý pískal zápas Premier League, keď bol v rovnakej pozícii Uriah Rennie. Luton zvládol prestrelku na pôde posledného tímu tabuľky najmä vďaka tomu, že Robinson a Ben Slimane si strelili vlastné góly.

Ešte nikto v PL si nedal dva vlastné góly po 75. minúte, pričom tieto delilo iba 94 sekúnd. Sheffield United naďalej ostáva bez víťazstva.

Burnley - Liverpool 0:1

Skóre otvoril už v šiestej minúte Darwin Núñez, ktorý sa presadil prvý raz po trinástich zápasoch a premiérovo od decembra 2021 skóroval strelou spoza pokutového územia. Brankár domácich Trafford predviedol v prvom polčase až sedem zákrokov, čo je rekord aktuálneho ročníka PL.

Liverpoolu zrušil VAR dva góly, ale poistku Jotu z 90. minúty mu už nezobral. Zverenci trénera Kloppa poskočili na prvé miesto tabuľky, kde majú náskok dvoch bodov pred Arsenalom, ten bude hrať vo štvrtok. Nemecký lodivod na Boxing Day zakaždým vyhral. Zo šiestich duelov má skóre 19:1 a päť čistých kont.

Manchester United - Aston Villa 3:2

Aston Villa po prvom polčase vyhrávala o dva góly a zdalo sa, že Manchester United znovu prehrá, ale Garnacho dvomi gólmi vyrovnal, aby v závere rozhodol svojím prvým presným zásahom v Premier League útočník Hojlund, čakal naň 1027 minút.

"Red Devils" skórovali po 451-minútovej sérii bez gólu. Klub z Old Traffordu ešte nikdy neprehral zápas na Boxing Day. Prvýkrát v sezóne sa stalo, aby Aston Villa prišla o čo i len bod, keď počas zápasu vyhrávala.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore