V United boli radi, že zostávam. Určite budem hrať, verí si kritizovaný Maguire

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V United boli radi, že zostávam. Určite budem hrať, verí si kritizovaný Maguire

Harry Maguire odohral za národný tím 59 zápasov.
Harry Maguire odohral za národný tím 59 zápasov.Profimedia
Vo futbalovom svete momentálne niet kritizovanejšej osoby. Vyčítajú mu trestuhodné chyby, neatraktívny pohyb a smolné vlastné góly. Harry Maguire (30), druhý najdrahší obranca v histórii, je logicky pod neustálym drobnohľadom. Je však neustála kritika hráča Manchestru United a anglickej reprezentácie oprávnená?

Ďalšia vlna kritiky sa na plecia obrancu, ktorý v roku 2019 prestúpil z Leicestru do Manchestru United za vtedy rekordných 87 miliónov eur, zniesla po utorkovom priateľskom zápase anglickej reprezentácie so Škótskom. Maguire prišiel na ihrisko ako náhradník do druhého polčasu, keď vystriedal zraneného Marca Guehiho, a po 17 minútach sa zapísal do štatistík ako autor gólu.

Urastený zadák je skvelý hlavičkár, čo v drese "troch levov" ukázal už nespočetnekrát, no tentoraz skóroval nohou. A to do vlastnej brány. "Ak mám byť úprimný, dlho sa k nemu správali smiešne," povedal po stretnutí tréner Anglicka Southgate, ktorý reagoval na pokriky z tribún po jeho nešťastnom zásahu.

"Nikdy som nevidel, aby sa s hráčom zaobchádzalo tak, ako s ním. Vytvorilo sa niečo, čo presahuje všetko, čo som kedy videl," dodal kouč.

Samotný Maguire sa k obrovskej kritike nevyjadril, ale pre britský server Express komentoval svoju pozíciu na Old Trafforde. "Prvé štyri týždne boli ťažké, pretože sme hrali jeden zápas týždenne a manažér si ma nevybral, ale teraz nás čaká veľa stretnutí, určite budem hrať," povedal muž s 59 reprezentačnými štartmi.

"Som si istý, že sa to obráti v môj prospech, pretože chcem hrať a budem bojovať o svoje miesto," pokračoval Maguire a potom sa vyjadril k možnému letnému prestupu do West Hamu United: 

"Jednoducho sme sa nedohodli. Manchester United bol rád, že zostávam, a ja som bol rád, že budem bojovať o svoje miesto. Som pripravený, dám do toho všetko."

Najbližší program Manchestru United
Najbližší program Manchestru UnitedFlashscore

To, či si holandský tréner "červených diablov" Erik ten Hag stopéra vyberie ako svoju voľbu, sa ukáže v najbližších dňoch - United najskôr čaká ligový súboj s Brightonom, po ktorom o týždeň vycestujú do Mníchova na prvý zápas Ligy majstrov. Dostane Maguire priestor na umlčanie kritikov v súboji s reprezentačným kolegom Harrym Kaneom?