Výmena kopačiek proti Dúbravkovi pomohla. Klopp chválil Salaha, neskôr hľadal prsteň

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výmena kopačiek proti Dúbravkovi pomohla. Klopp chválil Salaha, neskôr hľadal prsteň

Klopp vie, čo môže očakávať od Salaha.
Klopp vie, čo môže očakávať od Salaha.Reuters
Liverpool nabral vďaka víťazstvu 4:2 nad Newcastlom na čele anglickej Premier League trojbodový náskokom, pričom hrdinom pondelkového zápasu sa stal Mohamed Salah (31), ktorý v prvom polčase nepremenil penaltu, ale potom dvakrát skóroval.

Salah nezačal zápas s Newcastlom vôbec dobre. V 22. minúte nepremenil pokutový kop, po prvom polčase bol stav 0:0. V druhom polčase bol však akoby iným hráčom. V 49. minúte otvoril skóre, o 30 minút neskôr asistoval pri góle Gakpa na 3:1 a všetko zavŕšil v 86. minúte, keď sa opäť sebavedomo postavil k penalte, ktorú už s ľahkosťou premenil.

Výmena pomohla

"Nemali by sme byť prekvapení tým, čo Mo dokáže, zápasy zmenil možno už stokrát," povedal Klopp po zápase novinárom. Salah tiež naznačil, že mu pomohla výmena kopačiek v polčase. 

"Nie je to povera, pretože mám veľa kopačiek. Avšak ak cítim, že to môže niečo urobiť s mojou hlavou, tak prečo to neskúsiť. Áno, vymenil som si ich," rozprával egyptský krídelník, ktorý sa v priebehu januára pripojí k reprezentáciu a bude hrať na Africkom pohári národov.

Možno mu tým ujde šanca zabojovať o korunu kráľa strelcov, keďže je momentálne so 14 gólmi spoločne s Erlingom Haalandom z Manchestru City najlepším strelcom ligy.

Liverpool absolútne dominoval v divokom a dažďom zmáčanom večeri na Anfielde proti Newcastlu, keď vyslal 35 striel, z toho 15 na bránu. Na druhej strane sa Newcastle pokúsil iba o päť koncoviek. 

"Nemusím sa pozerať na štatistiky, videl som tú dominanciu. Bolo to naozaj zvláštne. Dlho ich držal brankár Dúbravka, ale nezastavili sme sa, to bolo najdôležitejšie," chválil svojich zverencov Klopp.

Vášniví fanúšikovia

Pred niekoľkými týždňami nemecký tréner trochu pokarhal publikum na Anfielde za dva nezvyčajne pokojné zápasy, no tentoraz mal kouč Liverpoolu pre fanúšikov len slová chvály, ktorých bolo veľmi dobre počuť aj v mrholiacom počasí. "Spôsob, akým všetci reagovali na množstvo nevyužitých šancí, bola dnes atmosféra absolútne výnimočná," pochválil Klopp.

"Všetci boli vášniví, znova a znova nás povzbudzovali. Bol to skvelý zápas od začiatku do konca a mal skvelú ozvenu aj na tribúnach," dodal.

Nakoniec prežil Klopp aj chvíľku paniky. Po zápase pri ďakovaní fanúšikom stratil na ihrisku snubný prsteň. Chvíľu sledoval svoje kroky, a keď uvidel prsteň, usmial sa a pobozkal ho do televíznej kamery.

"Keby som ho nenašiel, bolo by to naozaj hrozné," povedal odľahčený Klopp. "Raz som ho stratil v mori a potreboval som profesionálneho potápača. Chvíľu som bol v šoku, ale už je späť na ruke," uzavrel.

Liverpool - Newcastle 4:2