Liverpool na čele, Newcastle v kríze. Dúbravka bol ako na strelnici, chytil penaltu Salaha

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool na čele, Newcastle v kríze. Dúbravka bol ako na strelnici, chytil penaltu Salaha

Dúbravka čelil poriadnej kanonáde Liverpoolu.
Dúbravka čelil poriadnej kanonáde Liverpoolu.Profimedia
V pondelkovom zápase 20. kola anglickej Premier League vyhrali futbalisti Liverpoolu proti Newcastle a potvrdili prvé miesto v tabuľke, kde majú 45 bodov. O tri viac ako druhá Aston Villa. Tretí Manchester City ich získal 40, ale odohral o jeden duel menej. "Straky" prehrali piaty z ostatných šiestich duelov.

Liverpool - Newcastle 4:2

Slovenský brankár Martin Dúbravka znova figuroval v zostave Newcastlu. Prekonal ho síce Núñez, ale jeho gól pre ofsajd neplatil. Skúsený gólman následne zneškodnil pokutový kop Mohameda Salaha, ktorý od začiatku minulej sezóny nepremenil už štvrtú penaltu v Premier League a celkovo v drese Liverpoolu minul šiesty raz. Viackrát takúto možnosť zahodili iba Gerrard (9) a Owen (7).

V prvom dejstve vyslali domáci až 18 striel, viac v tomto ročníku nemal za 45 minút nikto. Krátko po zmene strán už egyptský útočník uspel a strelil prvý gól v Premier League počas kalendárneho roku 2024. Presadil sa z celkovo 22. strely "The Reds". Salah sa postaral o 150. ligový gól za Liverpool. V jednom klube túto métu dosiahli iba Kane, Agüero, Rooney a Henry.

Prešlo iba niekoľko minút a Isak z druhého zakončenia v podaní hráčov Newcastlu, navyše prvého medzi tri žrde, vyrovnal. Napriek tomu Jones vrátil vedenie Liverpoolu a zvýšil ho Gakpo. V rámci ligy sa presadil premiérovo od záveru septembra. Botman ale druhý gólom za "straky" ešte zarobil na drámu v závere tohto stretnutia.

Dúbravka ale musel čeliť aj druhej penalte, ktorú sám zapríčinil a videl žltú kartu. Tentoraz ho Salah dokázal z bieleho bodu prekonať, takže Afričan sa so 14 gólmi dostal na čelo tabuľky strelcov. Tesne pred koncom malo xG n strane Liverpoolu neskutočnú hodnotu 6,53, čo je najviac v PL od sezóny 2016/17. Hráči LFC vyslali celkovo 35 striel, z toho 16 na bránu.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore
Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore