Január bez Salaha. Verím, že to zvládneme, hovorí Gakpo pred kľúčovou časťou sezóny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Január bez Salaha. Verím, že to zvládneme, hovorí Gakpo pred kľúčovou časťou sezóny

Gakpo (v strede) verí v útočníkov Liverpoolu.
Gakpo (v strede) verí v útočníkov Liverpoolu.AFP
Liverpool v Premier League neprehral od konca septembra a s londýnskym Arsenalom sa naťahuje o čelo tabuľky. Od januára sa však klub z mesta Beatles bude musieť zaobísť bez egyptského útočníka Mohameda Salaha (31), ktorý mieri na Africký pohár národov do Pobrežia Slonoviny. Ofenzívny univerzál Cody Gakpo (24) verí, že jeho tím má dostatok ofenzívnej sily, aby si poradil aj bez svojej najväčšej hviezdy.

Liverpool v utorňajšom zápase proti Burnley ukázal šírku svojho kádra. Darwin Núñez ukončil nelichotivú sériu 12 zápasov bez gólu a do zostavy sa dostal aj navrátilec Diogo Jota. Napriek príspevku egyptského krídelníka vyhrali "The Reds" 2:0 a minimálne do štvrtka sa posunuli na čelo tabuľky pred Arsenal.

Salah má pred odchodom na Africký pohár národov odohrať už len jeden duel. Potom bude útok Liverpoolu stáť na iných menách. Preto je pre Kloppovu družinu dôležitý návrat Jotu a strelecké oživenie Núñeza. "Mo po zápase s Newcastlom odchádza, takže potrebujeme góly," vysvetlil Gakpo, ktorý v Premier League zatiaľ strelil dva.

Núñez a Jota skórovali v utorok zhodne piatykrát v ligovej sezóne a po Salahovi sú druhými najlepšími strelcami tímu. "Je skvelé, že sa Darwin presadil. Pre každého ofenzívneho hráča, ktorý už niekoľko zápasov neskóroval, je príjemné opäť zažiť ten pocit. Diogov zásah bol tiež dôležitý. Keď ste zranený, vrátite sa na ihrisko a hneď skórujete, pomôže vám to k sebavedomiu. Som naozaj šťastný za chlapcov," rozprával Gakpo.

Holandský reprezentant proti Burnley svoju gólovú bilanciu nevylepšil, premiérovo v ročníku zaznamenal aspoň prihrávku. "Najmä v prvom polčase hral Cody veľmi dobre. Je skvelé vidieť, že sa darí všetkým chlapcom vpredu. Keď Mo odíde, budeme ich prínos potrebovať," zdôraznil kapitán Reds Virgil van Dijk.

Liverpool má na čele tabuľky dvojbodový náskok pred Arsenalom. Londýnčanov však vo štvrtok čaká zápas 19. kola proti West Hamu. "Tabuľka nevyzerá zle, ale musíme to brať zápas po zápase, nelietať v oblakoch a zlepšovať sa," vyzval Gakpo, ktorý prvýkrát v kariére zažíva na Ostrovoch nabitý sviatočný program.

"Je pravda, že toľko stretnutí v priebehu niekoľkých dní som s takou intenzitou ešte nikdy nehral. Je to príjemné, pretože ak máte dobrý zápas, môžete to hneď potvrdiť v ďalšom. Ak sa vám nepodarí, môžete to napraviť rýchlejšie ako zvyčajne," doplnil 24-ročný ofenzívny univerzál.

Najlepšia pätica tímov aktuálnej tabuľky Premier League.
Najlepšia pätica tímov aktuálnej tabuľky Premier League.Flashscore