Klopp počíta januárové straty. Nejako sme sa cez to už v minulosti dostali, vraví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Klopp počíta januárové straty. Nejako sme sa cez to už v minulosti dostali, vraví
Podarí sa Salahovi uspieť na Africkom pohári národov?
Podarí sa Salahovi uspieť na Africkom pohári národov?AFP
Jürgen Klopp (56) je presvedčený, že Liverpool bude schopný udržať si šancu na titul v Premier League aj napriek blížiacej sa strate Mohameda Salaha (31) na Africkom pohári národov.

Salah odíde hrať za Egypt na Africký pohár národov po tom, ako Liverpool v pondelok privíta Newcastle v Premier League. Liverpool má na čele tabuľky dvojbodový náskok pred Arsenalom.

V januári nastúpi práve proti Arsenalu v treťom kole FA Cupu a proti Fulhamu v semifinále Ligového pohára, čo znamená, že Salahova absencia nemohla prísť v horší čas, keďže je najlepším strelcom Liverpoolu so 16 gólmi v tomto ročníku.

Jeho absencia na turnaji v Pobreží Slonoviny, ktorá sa potenciálne môže predĺžiť na viac ako mesiac, ak Egypt bude bojovať o celkový triumf, zanecháva Kloppovi veľké prázdno, ktoré musí vyplniť.

"Nie je to prvýkrát, je to naozaj prinajmenšom veľmi priemerná situácia, že prídete o strelca, ale v minulosti sme to mali ešte horšie, keď odišli Sadio (Mané) a Mo. Nejako sme sa cez to dostali a tradične to jeden z nich dotiahol na turnaji dosť ďaleko, čo to ešte zhoršilo," vyjadril sa Klopp.

Kloppovi bude chýbať aj japonský stredopoliar Wataru Endo, ktorý hrá na Ázijskom pohári v rovnakom čase, ako odchádza Salah.

"Vedeli sme, že sa z času na čas objaví Africký pohár národov a Mo musí ísť. Endo je tiež účastníkom Ázijského pohára. Musíme sa s tým vyrovnať. Každý dlhodobý plán, ktorý by som mohol mať, masívne závisí od toho, kto je k dispozícii. Dnes by sme mali riešenia, dúfam, že ich budeme mať aj po zápase s Newcastlom."

Útechou je návrat Dioga Jotu po mesačnom zranení, keďže portugalský reprezentant strelil na Boxing Day gól do siete Burnley. Jotova univerzálnosť znamená, že môže operovať naprieč útočnou líniou, rovnako ako Cody Gakpo, zatiaľ čo Harvey Elliott už hral na pozícii Salaha, hoci v Kloppovom systéme je skôr stredopoliar.

"Návrat každého z chlapcov je superdôležitý, ale Diogov obzvlášť. Všetci boli dosť pozitívne naladení na našich päť možností do útoku, ale úprimne povedané, nemyslím si, že ich máme tak často. Najmä pri množstve zápasov, ktoré hráme, je veľmi dôležité, aby chlapci mohli rotovať. Po odchode Moa a Enda potrebujeme, aby boli všetci k dispozícii."

Ľavý obranca Liverpoolu Andy Robertson sa naďalej zotavuje z vykĺbeného ramena, mimo hry bude pravdepodobne celý január. Očakávalo sa, že kapitán škótskej reprezentácie, ktorý nehral od októbra, sa vráti v prvých týždňoch nového roka.

"Robbo stále potrebuje väčší rozsah v ramene. Samozrejme, bol to veľký zákrok, stále nie je ani blízko k tímovému tréningu," uzavrel Klopp.

Liverpool - Newcastle United (pondelok, 21:00)