Výnimočný deň. Začína sa nová výzva, hlási Emery po istote Ligy majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výnimočný deň. Začína sa nová výzva, hlási Emery po istote Ligy majstrov

Emery priviedol Villu späť na vrchol.
Emery priviedol Villu späť na vrchol.Reuters
Manažér Aston Villy Unai Emery (52) prežil výnimočný večer po tom, čo si jeho klub prvýkrát od roku 1983 vybojoval účasť v najvyššej európskej klubovej futbalovej súťaži. Skúsený kormidelník uviedol, že je nadšený budúcnosťou tímu.

Tím z West Midlands si v utorok zabezpečil miestenku v Lige majstrov po tom, ako Tottenham utrpel v Premier League domácu prehru 0:2 s Manchestrom City. Aston Villa vyhrala starý Európsky pohár, predchodcu Ligy majstrov, v roku 1982, ale v najvyššej kontinentálnej súťaži nehrala už 41 rokov.

Villans sú v tabuľke štvrtí so 68 bodmi a majú o päť bodov viac ako Spurs, ktorí sú piati s jedným zápasom k dobru. City majú aktuálne na dosah štvrtý titul v rade.

"Je to veľmi výnimočný deň," zdôraznil Emery pre webovú stránku Villy. "Keď sme začínali sezónu, bolo naším snom dostať sa sem. Hrať Ligu majstrov je po Premier League to najlepšie. V Premier League nastupujete proti najlepším tímom, je to veľmi ťažké. Keď však hráte v Lige majstrov, máte pred sebou najlepších z iných krajín. A to je úžasné," rozplýval sa 52-ročný lodivod.

"Sme zodpovední za históriu. Vieme, že história Aston Villy je dlhá a úspešná. Aj v Lige majstrov, predtým to bol Európsky pohár... Zodpovednosť spočíva v tom, že sa snažíme zvyšovať našu úroveň, snažíme sa byť nároční a snívať. V budúcom roku si to chcem viac užiť. Teraz sa pre nás začína nová výzva. Znovu vybudovať tím a byť ako celok silný, aby sme napredovali a posúvali sa vyššie. To je náš cieľ," nadviazal Emery.

Pohľad do tabuľky.
Pohľad do tabuľky.Flashscore

Potvrdenie umiestnenia v prvej štvorke sa časovo zhodovalo s klubovou večerou na konci sezóny vo Villa Parku, kde sa k tomuto úspechu vyjadril aj kapitán John McGinn.

"V mene všetkých hráčov hovorím, že to bola úžasná sezóna," uviedol 29-ročný škótsky reprezentant. Villa zakončí svoje ťaženie nedeľňajším výletom na pôdu vo forme hrajúceho Crystal Palace, ktorý je v lige na 12. mieste.