Zápasový návrat Lamparda na Stamford Bridge. Úderom pod pás absencia Koulibalyho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zápasový návrat Lamparda na Stamford Bridge. Úderom pod pás absencia Koulibalyho

Frank Lampard prehral oba úvodné zápasy od svojho návratu na lavičku Chelsea.
Frank Lampard prehral oba úvodné zápasy od svojho návratu na lavičku Chelsea.Reuters
Šéf Chelsea Frank Lampard (41) povedal, že je potešený a poctený, že sa tento víkend vráti na Stamford Bridge. Zároveň vie, že proti Brighton & Hove Albion má ťažkú úlohu, pretože sa snaží o prvé víťazstvo vo svojom druhom pôsobení v londýnskom klube.

Lampard, ktorý minulý týždeň prevzal funkciu dočasného manažéra, dohliadal na dve prehry vonku na pôde Wolverhamptonu Wanderers v Premier League a na ihrisku Realu Madrid v prvom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov.

Brighton je v lige siedmy, sedem bodov pred jedenástou Chelsea. Lampard poznamenal, že nie je čas vychutnávať si návrat na Stamford Bridge, kde historicky najlepší strelec klubu predtým pôsobil ako manažér 19 mesiacov v rokoch 2019-2021.

"Som rád, že som späť. Česť nikdy nevyjde nazmar. Miloval som každú minútu a som šťastný, že som späť. Prevláda pocit sústredenia sa na prácu. Budem si vážiť, že som späť, ale budem sa tváriť vážne."

Kalidou Koulibaly nebude k dispozícii po tom, čo si proti Realu Madrid poranil stehenný sval. Stopér bude musieť pauzovať.

"Nie, nebude k dispozícii ani na jeden zo zápasov... Nebude pripravený skôr niekoľko týždňov ako dní," prezradil Lampard. Dodal, že Koulibalyho zranenie je smutnou správou pre odvetu Ligy majstrov.

Aktuálne poradie Premier League
Aktuálne poradie Premier LeagueFlashscore

Brighton sa uchádza o európsky futbal prvýkrát v histórii klubu a Lampard pochválil ich pokrok za posledné roky, ale nechcel ho porovnávať s vývojom Chelsea pod novými majiteľmi.

"Chcem, aby ľudia pochopili, že je to pre nás naozaj ťažký zápas, ktorý prichádza medzi dvomi madridskými zápasmi. Budeme sa musieť priblížiť k našim najlepším výkonom a fyzicky konkurovať Brightonu. Môžete sledovať ich posledných päť alebo šesť rokov a vidieť dobrý progres z Championship do Premier League.

"Cesta Chelsea je iná a my sme úspešní už dlho. Teraz dochádza k prechodu medzi majiteľmi. Keď ste v procese, v projekte, budete sa musieť do toho ponoriť naplno."

V sobotu by domácim mohol pomôcť k triumfu aj N'Golo Kanté. Francúz sa tento mesiac vrátil po dlhom zranení. "Keď je fit, je to jednoznačne jeden z najlepších stredopoliarov na svete. Vždy ponúka obrovský výkon a kvalitu," ukončil manažér Londýnčanov.

Prehľad zápasu Chelsea - Brighton