Fanúšikovia Rangers sa na derby nedostanú, rival zo Celticu im nepridelí žiadne lístky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fanúšikovia Rangers sa na derby nedostanú, rival zo Celticu im nepridelí žiadne lístky

Rangers a Celtic sa dostali do sporu o predaj vstupeniek.
Rangers a Celtic sa dostali do sporu o predaj vstupeniek.Reuters
Glasgow Rangers nebude mať 30. decembra počas derby súboja na pôde Celticu prítomných žiadnych vlastných priaznivcov, uviedol v utorok klub zo škótskej Premiership.

Fanúšikovia hostí neboli prítomní na posledných zápasoch Old Firm derby, bolo to tak aj počas septembrového víťazstva Celticu 1:0 na Ibrox Stadium, dôvodom je spor o predaj vstupeniek a bezpečnosť návštevníkov.

Rangers v utorok vo svojom vyhlásení uviedli, že sú veľmi sklamaní z toho, že v bitke s mestským rivalom nebudú mať k dispozícii svojich priaznivcov napriek tomu, že vyhrali spor predložený výboru predstavenstva Škótskej profesionálnej futbalovej ligy (SPFL).

"Výbor súhlasil s Rangers, že postoj Celticu, ktorý neposkytol fanúšikom súpera žiadne vstupenky, bol neprimeraný," vyjadrilo sa vedenie klubu historicky označovaného ako "protestanti".

"Napriek tomu, že výbor s nami súhlasil, nebol ochotný určiť, aký by bol primeraný počet vstupeniek na zápas. Bolo to tak z dôvodu, že druhá strana nepredložila dostatok dôkazov k tejto otázke napriek tomu, že mala dosť príležitostí tak urobiť v týždňoch a mesiacoch predchádzajúcich vypočutiu. Stanovisko Rangers bolo vždy jasné. Chceme, aby na našom štadióne boli hosťujúci fanúšikovia všetkých klubov. Želáme si, aby to bolo opätované, keď cestujeme na ihriská súperov," doplnili Rangers.

Celtic si stojí za svojím rozhodnutím a odvoláva sa na obavy o bezpečnosť na oboch ihriskách. "Vzhľadom na nedávne vážne problémy s bezpečnosťou a priebehom zápasov, ktoré naši fanúšikovia zažili na štadiónoch Ibrox a Celtic Park, bol postoj Celticu v tejto veci veľmi jasný," znelo vo vyhlásení "The Hoops".

"Sme radi, že výbor uznal dôležitosť otázok bezpečnosti a zážitkov zo zápasov pri zvažovaní otázky primeraného pridelenia vystupeniek. Celtic rešpektuje prebiehajúci proces, ale stojí si za svojím rozhodnutím neprideliť žiadne lístky pre fanúšikov hostí na zápas 30. decembra," uvádza sa ďalej.

Rangers sú v ligovej tabuľke na druhom mieste s 37 bodmi zo 16 duelov, päť bodov za vedúcim Celticom, ktorý odohral už 18 súbojov.

Prvá pätica tabuľky škótskej Premiership.
Prvá pätica tabuľky škótskej Premiership.Flashscore