Návrat prišiel rýchlejšie, než čakal. Rodgers chce nadviazať na ofenzívnu cestu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat prišiel rýchlejšie, než čakal. Rodgers chce nadviazať na ofenzívnu cestu

Rodgers sa v Celticu bude snažiť nadviazať na dobré časy.
Rodgers sa v Celticu bude snažiť nadviazať na dobré časy.Profimedia
Brendan Rodgers (50) zdôraznil, že sa vrátil ako tréner Celticu rýchlejšie, než si myslel. Prisľúbil, že bude pokračovať v ofenzívnej filozofii svojho predchodcu Angeho Postecogloua (57).

Rodgers načal svoje druhé pôsobenie na čele gigantu z Glasgova po tom, ako nahradil Postecogloua, ktorý odišiel do Tottenhamu. V minulej sezóne doviedol Celtic k škótskemu treble.

Bývalý kormidelník Liverpoolu počas svojho prvého pôsobenia v Parkheade vyhral všetkých sedem dostupných trofejí za dva a pol roka (od 2016 do 2019) v rokoch 2016 až 2019 a následne odišiel do Leicestru. Severný Ír sa vrátil do Celticu v čase, keď v apríli dostal zo svojho posledného pôsobiska padáka. Návrat si veľmi váži.

"Dúfal som, že jedného dňa budem mať opäť túto príležitosť. Možno to prišlo trochu rýchlejšie, ako som si myslel," povedal Rodgers v Japonsku, kde Celtic v stredu nastúpi proti Jokohame F-Marinos v prvom zápase predsezónneho turné.

"Som veľmi hrdý a poctený, že som sa sem opäť vrátil, Mám veľké ambície, aby sme toto obdobie prežili úspešne," nadviazal.

Celtic získal 11 z ostatných 12 titulov v škótskej Premiership a 17 domácich trofejí za posledných sedem sezón. Postecoglou ich počas dvojročného angažmánu vyhral päť. Napriek tomu, laso z Premier League bolo natoľko silné, že novej príležitosti neodolal. V nadchádzajúcej sezóne sa posnaží oživiť Tottenham Hotspurs.

Jeho nástupca priaznivcov ubezpečil, že veľa zmien robiť nebude. Rodgersove zásady sa s Postecoglouovými príliš nelíšia. 

"V defenzíve sme veľmi agreísvni a kompaktní. Hráči majú množstvo emócie a správneho zápalu. Keď držíme loptu, našou úlohou bude vytvárať gólové príležitosti a následne ich premieňať do gólov," priblížil Brendan Rodgers.

Postecoglou pred príchodom do Celticu trénoval Jokohamu v J-League a na Parkhead priviedol niekoľko hráčov z Japonska.

Kyogo Furuhashi bol v minulej sezóne v Škótsku vyhlásený za hráča roka, keď strelil 27 gólov, zatiaľ čo v klube pôsobia aj Reo Hatate, Daizen Maeda, Yuki Kobayashi či Tomoki Iwata. Rodgers zdôraznil, že jeho japonskí hráči odvádzajú fenomenálnu prácu.

"Myslím, že pokora, tvrdá práca a kvalita. Čo sa ale rokmi veľmi zlepšilo, je ich taktická stránka, resp. myšlienka v hre. Môžete sa pozrieť, ako si po celom svete počínajú hráči z Japonska... Veľmi dobre," reagoval staronový tréner Celticu na otázku, čo robí Japoncov takých dobrých.

Najbližší program futbalistov Celticu
Najbližší program futbalistov CelticuFlashscore