Sedemgólová prestrelka Liverpoolu s Bayernom, Lobotka hral za Neapol. Arsenal víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sedemgólová prestrelka Liverpoolu s Bayernom, Lobotka hral za Neapol. Arsenal víťazne

Aktualizované
Nketiah medzi monackými protihráčmi.
Nketiah medzi monackými protihráčmi.Profimedia
Prípravné obdobie na ligovú časť sezóny pokračuje, v akcii boli opäť aj európski giganti. Duel medzi milánskym AC a Barcelonou rozhodol jediný presný zásah. Bayern si poradil s Liverpoolom.

AC Miláno - FC Barcelona 0:1

V Nevade na štadióne tímu Las Vegas Raiders, ktorý pôsobí v NFL, si zmerali sily dve veľké mená svetového futbalu. Tréneri voľbou svojich zostáv nič nepodcenili. Prvá polovica duelu sa do štatistík zapísala len vďaka trom žltým kartám, dve z nich videli Milánčania.

Xavi vyrukoval do druhého polčasu s päťnásobným striedaním, ktoré prinieslo ovocie už po 10 minútach, keď sa presadil Ansu Fati. Trend obmeny protagonistov pokračoval aj v nasledujúcich minútach. Z gólového korenia to však bolo všetko. Katalánci zaknihovali najtesnejšiu výhru. Zaujímavosťou je, že vyprodukovali až 26 streleckých pokusov, no na bránu mierilo iba päť.

Štatistiky duelu AC Miláno - Barcelona
Štatistiky duelu AC Miláno - BarcelonaFlashscore

Liverpool - Bayern 3:4

Liverpool mal výborný vstup do stretnutia, pretože už v druhej minúte ho poslal do vedenia Gakpo a po rohu zvýšil van Dijk. Do prestávky však Bayern zásluhou Gnabryho a Saného dokázal vyrovnať. Vedenie pre "The Reds" vrátil Díaz. Striedajúci Stanišič však vsietil šiesty gól duelu. Ulreich vychytal osamoteného Núñeza a počas nadstavenia rozhodol nádhernou ranou do rohu mladý Frans Kratzig.

Alisson sa blysol ešte pri vyložených šanciach Comana s Mazraouim. LFC po dvoch výhrach a remíze prehral v príprave prvýkrát. Pred štartom Premier League ho čaká ešte Darmstadt. Bayern o päť dní vyzve Monako.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

SSC Neapol - Girona 1:1

Neapol remizoval so španielskou Gironou. Skóre otvoril hosťujúci Stuani, ale vyrovnať z penalty dokázal Simeone. Slovenský záložník Stanislav Lobotka cez prestávku vystriedal Lozana a odohral celé druhé dejstvo, počas ktorého sa do štatistík nezapísal. Po 42 minútach zo súboja so Spalom to bol jeho druhý štart počas predsezónnej prípravy.

Arsenal - AS Monako 2:1 po pen.

Arsenal odohral posledný prípravný zápas pred nedeľný súboj Community Shield a následnom štarte Premier League. Na domácom štadióne privítal v boji o Emirates Cup francúzske Monako. Skóre otvoril hosťujúci Fofana, ale ešte do prestávky vyrovnal Nketiah. Po remíze 1:1 v riadnom hracom čase museli rozhodnúť penalty.

Šiesti strelci premenili, pomýlil sa až Minamino v štvrtej sérii. Ako jediný nedal, takže rozhodnutie v piatej sérii priniesol obranca Gabriel. "Gunners" vyhrali Emirats Cup siedmy raz z trinástich ročníkov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore