Slovan odštartoval remízou s lídrom druhej českej ligy. ViOn, Žilina i Dukla víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan odštartoval remízou s lídrom druhej českej ligy. ViOn, Žilina i Dukla víťazne

Aktualizované
Slovan teraz čaká príprava v Katare.
Slovan teraz čaká príprava v Katare.Profimedia
Futbalisti bratislavského Slovana opäť nabiehajú do ostrejšieho tempa. Na úvod prípravného obdobia sa stretli s českým Vyškovom, s ktorým uhrali remízový výsledok. Viac sa darilo ďalším trom nikéligistom, tí si víťazstvami urobili náladu na zvyšné zimné súboje.

Vyškov - Slovan 2:2

Po mesiac trvajúcej pauze od zápasového tempa odštartoval obhajca titulu Niké ligy obdobie prípravných duelov. Prvým súperom mu bol aktuálny líder druhej najvyššej českej súťaže, ktorý pred pár dňami zdolal Skalicu 1:0. V zostave hostí sa objavil aj Vladimír Weiss mladší. Favorita stretnutia zaskočil domáci káder už vo štvrtej minúte, keď skóre otvoril legionár Metsoko. Krátko po štvrťhodine hry bol náskok Vyškova už dvojnásobný - postaral sa o to francúzsky útočník Diallo.

Slovan sa prvý raz strelecky presadil päť minút po zmene strán, na 1:2 znižoval Zuberu. O necelú polhodinu na kolegu z Ghany nadviazal arménsky ofenzívny hráč Barseghjan. Nasledujúce chvíle už ďalší presný zásah nepriniesli, mužstvo Vladimíra Weissa st. tak prípravu odštartovalo remízou.

V poslednom období bol znovu horúcou témou prípadný príchod Róberta Polievku z Banskej Bystrice do belasého dresu. Obe strany sa však nedokázali dohodnúť a z prestupu asi nič nebude. Na bratislavský tím teraz čaká kemp v Katare, kde absolvuje aj dva prípravné súboje. Začiatkom februára sa predstaví v Prahe, sily si zmeria s pražskou Slaviou. O tri dni neskôr vyzve na svojom štadióne v rámci osemfinále Slovenského pohára Žilinu. Rovnakí súperi sa stretnú aj na začiatku jarnej časti ligy - pod Dubňom si to rozdá druhý s prvým

Najbližší zápasový program Slovana.
Najbližší zápasový program Slovana.Flashscore

Brno - Zlaté Moravce 0:2

Po zdolaní Zlína sa Zlatým Moravciam zadarilo aj proti ďalšiemu českému protivníkovi. V druhom zápase zimnej Tipsport ligy si poradili s piatym celkom druhej českej súťaže. Do vedenia sa slovenský káder dostal v 24. minúte, keď sa presadil gruzínsky legionár Tabatadze. V samotnom závere prvej polovice sa podobný kúsok podaril jeho krajanovi Nonikashvilimu, ktorý určil polčasový a zároveň aj konečný rezultát. V rámci základnej skupiny B čaká na ViOn ešte meranie síl so Skaličanmi. Zverenci Michala Hippa sú so šiestimi bodmi na čele tabuľky.

Žilina - Považská Bystrica 7:0

Zápasovú prípravu odštartoval aj celok z druhého miesta Niké ligy. Žilinčania pod Dubňom hostili piaty tím 2. ligy. Papierové predpoklady potvrdzovali počas celého duelu. Od desiatej minúty sa v priebehu polhodiny presadili hneď štyrikrát - dvakrát sa na listinu strelcov zapísal Henry Addo. V druhej polovici pridali "šošoni" ďalšie tri presné zásahy a Považanov hladko deklasovali. V sobotu 20. januára ich čaká stret s Karvinou.

Strelci duelu.
Strelci duelu.Flashscore

Banská Bystrica - Spišská Nová Ves 8:0

Po víťazstve nad Považskou Bystricou si Dukla za svojho ďalšieho oponenta vybrala posledný káder 2. ligy. Spišiaci sa počas celej jesene nedočkali ani jediného ligového triumfu - na dne tabuľky im po 17 vystúpeniach patria dva body. Domáce mužstvo neinkasovalo ani v druhom prípravnom dueli, presadilo sa až osemkrát a zaknihovalo jednoznačnú výhru. Na súpiske hostiteľa sa objavil aj vyššie spomínaný Róbert Polievka. Slovenský reprezentant zasiahol do hry a strelil dva góly. Rovnaký počin sa podaril aj Marcosovi Paulovi.

Strelci duelu.
Strelci duelu.Flashscore