Žilinčania nadeľovali aj v treťom prípravnom zápase, Košiciam sa zmenili plány

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žilinčania nadeľovali aj v treťom prípravnom zápase, Košiciam sa zmenili plány
Žilinčania dali v troch prípravných zápasoch dokopy už 19 gólov.
Žilinčania dali v troch prípravných zápasoch dokopy už 19 gólov.mskzilina.sk
Žilinskí futbalisti vyhrali aj svoj tretí prípravný duel v roku 2024, keď si poradili s druholigovým Liptovským Mikulášom pomerom 5:0. V stredu bol pôvodne na programe aj súboj nikéligového nováčika z Košíc, ten však bol ešte v utorok večer predčasne zrušený.

Žilina - Liptovský Mikuláš 5:0

Druholigista z Liptova začal odvážnejšie, v úvodnej štvrťhodine ho bolo plné ihrisko. Defenzíve Žiliny motal hlavnu najmä Appiah, avšak ku gólu to neviedlo ani vtedy, ani počas celého zápasu. Po slabšom úvode začal favorit udierať po pekných akciách. Odštartoval to Adang prízemnou strelou z hranice šestnástky, potom sa dvakrát presadil Ďuriš - prv po prihrávke do druhej vlny vymietol šibenicu, aby následne ukončil nádherne zahraný signál po štandardke.

Po zmene strán sa hlavou presadil Nemčík - z rohu, ktorý bol rozohraný nakrátko. Záverečnú gólovú bodku pridal Myslovič, ktorý už predtým mohol mať jeden zásah na konte, no minul do polodkrytej brány. Šošoni zvíťazili aj v treťom stretnutí pred štartom Niké ligy, pričom predtým dali Považskej Bystrici (7:0) i Karvinej (7:4) zhodne po sedem gólov. Už v sobotu ich čaká Podbeskidzie Bielsko-Biała - celok z poľskej Ekstraklasy.

Žilinský program pred a na začiatku jarnej časti Niké ligy.
Žilinský program pred a na začiatku jarnej časti Niké ligy.Flashscore

Resovia Rzeszów - Košice (zrušený)

V stredu mali hrať aj Košice, ktoré pôvodne čakal stret rovnako proti poľskému súperovi, druholigovej Resovii Rzeszów, na umelej tráve v Sanoku. V utorok večer však sociálne siete nikéligového nováčika avizovali zrušenie stretnutia z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok. Najbližšie sa zverenci trénera Jána Kozáka ml. predstavia v sobotu 27. januára v maďarskej Kazincbarczike - opäť zahraničný druholigista.