Allegri má pred sebou už iba Trapattoniho. Jeho zverenci mu pri míľniku pripravili prehru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Allegri má pred sebou už iba Trapattoniho. Jeho zverenci mu pri míľniku pripravili prehru
Juventus nestačil na Udinese.
Juventus nestačil na Udinese.AFP
V dohrávke 24. kola hostil Juventus na svojom trávniku futbalistov Udinese. Špeciálny duel prežil Massimiliano Allegri (56), ktorý sa zapísal do historických tabuliek "starej dámy". Lenže radosť nemal, keď hostia vyhrali 1:0 a získali tri body.

Juventus - Udinese 0:1

Skúsený šéf lavičky zaznamenal svoj 405. duel vo farbách "Bianconeri", čím vyrovnal na druhom mieste Marcela Lippiho. Kým druhý menovaný už netrénuje, Allegri môže cieliť na najlepšieho v tomto smere, ktorým je Giovanni Trapattoni. Avšak medzi nimi je priepastných 191 zápasov. Jeho zverenci mu od úvodných sekúnd radosť nerobili. Síce mali miernu streleckú prevahu, aj s loptou na kopačkách, ale boli to hostia, ktorí sa v 25. minúte ujali vedenia. Presadil sa najmenej očakávaný strelec Giannetti

Lautaro sa stal ešte len tretím obrancom Udinese, ktorý skóroval v rámcii Serie A na štadióne "starej dámy". Za ostatných 20 rokov sa z presného zásahu radoval Cristián Zapata (30. január 2011) a Marvin Zeegelaar (3. január 2021). Na trávniku bola cítiť citeľná strata dvanásťgólového kanoniera Vlahoviča, ktorého trápia svalové problémy. Juventus prehral prvýkrát v ročníku doma. Na víťazstvo čaká tri kolá v rade, dal tak prvému Interu, na ktorý stráca už sedem bodov, možnosť odskočiť o ďalšie tri, keďže "Nerazzurri" majú zápas k dobru. Hostia sú na pätnástom mieste s 22 bodmi.