Bitka slovenských obrancov v Serii A víťaza nenašla, Juventus využil početnú výhodu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bitka slovenských obrancov v Serii A víťaza nenašla, Juventus využil početnú výhodu

Aktualizované
Nefalšovaná turínska radosť.
Nefalšovaná turínska radosť.AFP
AS Rím zdolal v 9. kole Serie A Monzu 1:0 vďaka vylúčeniu skúseného obrancu Danila D'Ambrosia (35). V 90. minúte udrel Stephan El Shaarawy (30) a pripravil hostí o štvrté čisté konto v rade. V Salerne bol k videniu súboj Slovákov, ktorý sa skončil remízovým výsledkom. V šlágri kola uspel Juventus, ktorý si poradil s AC Miláno.

AS Rím - Monza 1:0

Na Olympijskom štadióne to bola dlhá taktická bitka a ani jeden z tímov nedokázal prekonať obranu súpera. Najväčšiu šancu prvého polčasu mal v 37. minúte Houssem Aouar, ktorý si nabehol na center, ale jeho hlavičku odvrátil brankár Michele Di Gregorio. O štyri minúty neskôr dostal D'Ambrosio "bielo-červených" do veľkých problémov, keď po nešetrnom zákroku na Andreu Belottiho dostal druhú žltú kartu a zápas sa pre neho skončil.

Ešte v nadstavení prvého polčasu sa "vlci" dostali do druhej obrovskej príležitosti, keď Belottiho strelu so šťastím Di Gregorio vykopol z čiary. Oslabení hostia sa dostali do prvej veľkej šance päť minút po zmene strán, ale technické zakončenie Andreu Colpaniho skončilo len o centimetre vedľa ľavej žrde. Hoci mali "Giallorossi" miernu prevahu, pevná obrana Monzy ich nepustila do žiadnej tutovky a skóre sa nemenilo.

Na druhej strane, v 66. minúte to boli hostia, ktorí mohli skórovať, ale strelu Samueleho Birindelliho vyrazil Rui Patrício na roh. Ten istý hráč sa potom objavil v ďalšej nebezpečnej príležitosti, ale brankár AS Rím si s jeho pokusom opäť poradil. Domáci skórovali až v 90. minúte, keď si El Shaarawy našiel odrazenú loptu a prestrelil lombardského brankára. José Mourinho uvidel v 11. minúte nadstavenia červenú kartu. Rimania strelil v aktuálnej sezóne už sedem gólov po 75. minúte, rovnaký počin má na konte aj Inter. 

Salernitana - Cagliari 2:2

Začiatok zápasu nenasvedčoval tomu, že by niektorý z tímov chcel vylepšiť svoju negatívnu bilanciu. Dlho sa hralo bez náznaku väčšej gólovej príležitosti. V 28. minúte sa však Zito Luvumbo odpútal od domácej obrany a strelou medzi nohy prekonal brankára Salernitany. Gól však rozhodca neuznal pre ofsajd. Nasledovala kombinácia okolo stredu ihriska, čo v 37. minúte prestalo baviť Mattea Pratiho a z diaľky vystrelil. Benoït Costil musel predviesť náročný zákrok.

Tréner Claudio Ranieri vyrukoval do druhého polčasu s niekoľkými zmenami v zostave, keďže chcel viac ako remízu, a tak v 64. minúte nastúpil Jankto, čo sa ukázalo ako správny ťah. Český stredopoliar ukradol loptu na súperovej polovici a poslal ju na osamoteného Luvumba, ktorý vystrelil hosťom vedenie. Hostiteľa to však nezlomilo a Boulay Dia vyrovnal, keď sa uvoľnil a tvrdou strelou prekonal brankára.

Nicolas Viola však odpovedal skvelým centrom a poslal sardínsky tím opäť do vedenia. Posledné slovo však mali domáci, ktorí sa nevzdávali a rozhodca im nariadil penaltu po ruke súpera. Pokutový kop bez problémov premenil druhým zásahom Dia. V obrane Salernitany odohral celý duel Norbert Gyömbér, ktorý mal od 73. minúty na druhej strane barikády aj svojho krajana Adama Oberta.

Štatistiky duelu v Salerne.
Štatistiky duelu v Salerne.Flashscore

AC Miláno - Juventus 0:1

Futbalisti AC Miláno nevyužili možnosť dostať sa na čelo talianskej Serie A. V nedeľnom šlágri prehrali doma s Juventusom, keď celý druhý polčas hrali bez vylúčeného Malicka Thiawa. "Rossoneri" zostali na druhom mieste tabuľky, za mestským rivalom Interom zaostávajú o bod, tretí Juventus sa na nich dotiahol už na rozdiel jedného bodu.

Kľúčový moment stretnutia na San Sire prišiel v 40. minúte, keď Thiaw zastavil prenikajúceho Moisea Keana, ktorý by sa inak rútil sám na domácu bránu, a dostal priamo červenú kartu. Hostia početnú výhodu využili, v 63. minúte dal jediný gól zápasu Manuel Locatelli - ten sa stal prvým hráčom pred dovŕšením 26. narodenín, ktorému sa podarilo skórovať v zápase AC a Juventusu za oba tímy (vlastné zásahy sa nepočítajú). Jeho strelu z diaľky tečoval do protipohybu brankára domáci stredopoliar Rade Krunič. Hráči AC ukončili sériu štyroch ligových víťazstiev a zapísali si druhú prehru v sezóne.

Thiaw sa stal prvým vylúčeným futbalistom počas 1. polčasu ligového duelu týchto dvoch tímov od 28. marca 1998, keď sa z ihriska porúčal Zvonimir Boban. Hosťujúci Timothy Weah nastúpil v stretnutí medzi Milánom a Juventusom v Serii A po 23 rokoch, 11 mesiacoch a 1 dni od posledného zápasu jeho otca Georgea Weaha medzi týmito dvoma klubmi, ktorý bol jeho posledným duelom v súťaži (21. novembra 1999).

Ďalšie výsledky:

Bologna - Frosinone 2:1

Atalanta Bergamo – FC Janov 2:0