Slovenský súboj sme vo Verone nevideli, Inter vyrovnal rekord z roku 1966

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenský súboj sme vo Verone nevideli, Inter vyrovnal rekord z roku 1966

Aktualizované
Hráči úradujúceho majstra oslavujú presný zásah.
Hráči úradujúceho majstra oslavujú presný zásah.Profimedia
Futbalisti SSC Neapol triumfovali v 9. kole talianskej Serie A na ihrisku Hellasu Verona 3:1. Milánsky Inter zdolal Turín rozdielom triedy.

Hellas Verona - SSC Neapol 1:3

Slovenskí fanúšikovia sa tešili na konfrontáciu dvojice Ondrej Duda - Tomáš Suslov s "majstrom" Stanislavom Lobotkom, ale tréner domáceho celku Marco Baroni im pripravil nemilé prekvapenie. Ani jeden z nich totiž do zápasu nezasiahol, hoci Duda patril od začiatku sezóny do základnej zostavy. Mohli tak fandiť aspoň Lobotkovi, ktorý odohral celý duel a prispel k tretiemu víťazstvu svojho tímu na pôde Hellasu v rade.

Favorit však do súboja nenastupoval v ideálnom rozpoložení, keďže podával kolísavé výkony a stolička trénera Garciu zrazu pevná nebola. V médiách sa dokonca objavili informácie o rokovaniach predstaviteľov klubu s Antoniom Contem. Neapol si pred reprezentačnou prestávkou pripísal na konto dve porážky, ale duel s Veronou, ktorá sa nachádza v ťažkej kríze a nevyhrala už sedem zápasov, zvládol na výbornú.

Skvele sa prezentoval hlavne Matteo Politano, ktorý úvodný gól strelil a na ďalšie dva nahral Chvičovi Kvaratskheliovi. Gruzínsky talent tak dokonale nahradil absentujúceho Victora Osimhena. Politano má na konte už šesť kanadských bodov za štyri góly a dve asistencie.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Turín - Inter 0:3

Inter potvrdil úlohu favorita. Obrana domácich proti najlepšiemu útoku v lige zlyhala. Víťazný gól hostí totiž po hodine hry strelil Marcus Thuram, ktorý podporil dobrý výkon svojho bývalého spoluhráča z Mönchengladbachu Yanna Sommera, ktorý niekoľkými zákrokmi udržal nádeje svojho tímu. "Nerazzurri" navyše predĺžili sériu, v ktorej vonku nestratili ani bod a nedostali gól. Inter piatou výhrou vonku s nulou v rade vyrovnal klubový rekord z roku 1966.

US Sassuolo - Lazio 0:2