V Trnave sa bude triasť zem, slovenský súboj vo Verone a bitka o Londýn

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Trnave sa bude triasť zem, slovenský súboj vo Verone a bitka o Londýn

Derby medzi Trnavou a Slovanom je okorenené o veľkú dávku emócií.
Derby medzi Trnavou a Slovanom je okorenené o veľkú dávku emócií.Flashscore/Profimedia
Reprezentačná prestávka je za nami a tak budú hrať opäť prím ligové súťaže. Z množstva športových podujatí sme tentokrát zaostrili na futbal, ktorý aj slovenskému divákovi ponúkne niekoľko zaujímavých duelov. Spoločne sa pozrieme do Talianska, Anglicka a nevynecháme ani domáci šláger.

Hellas Verona - SSC Neapol (sobota, 15:00)

Trojicu slovenských futbalistov v zápase jednej z piatich najprestížnejších líg vidíme v akcii len málokedy. Sobotný duel 9. kola talianskej Serie A medzi domácim Hellasom a hosťami spod Vezuvu tak bude mať pre našinca mimoriadne zaujímavú príchuť. Favoritom je majster, v radoch ktorého nájdeme Stanislava Lobotku. Zisk "povinných" troch bodov mu však bude chcieť prekaziť dvojica Ondrej Duda - Tomáš Suslov.

Verona v poslednom kole ukončila štvorzápasové strelecké suchoty, a to v nadstavenom čase, hoci to na porážke 1:2 s Frosinone nič nezmenilo. Vlani sa tím vyhol zostupu až vďaka úspešne zvládnutej baráži a po výhre v úvodnom kole tohto ročníka sa mu opäť prestalo dariť. Momentálne je v tabuľke na 16. mieste. Doma je to v podaní Hellasu všelijaké - na Stadio Marcantonio Bentegodi neskóroval ani v jednom z posledných dvoch stretnutí (0-1-1). Ak sa nepresadí ani teraz, po prvýkrát od apríla 2021 neskóruje v troch domácich dueloch v rade. 

Ideálnu situáciu neprežíva ani Neapol. Rudi Garcia ostáva na lavičke aj napriek domácej prehre s Fiorentinou, ale iba vďaka tomu, že Antonio Conte údajne odmietol ponuku prezidenta Aurelia De Laurentiisa. Šéf klubu následne požiadal kľúčových hráčov, aby pomohli svojmu trénerovi, ktorý má vraj na zvrat len tri zápasy, pretože úradujúci majster stráca na vedúce AC Miláno už sedem bodov. "Partenopei" dúfajú, že svoju ozdravnú kúru odštartujú duelom vo Verone, kde zvíťazili už v piatich z posledných šiestich prípadov (5-0-1).

Posledné vzájomné zápasy oboch tímov.
Posledné vzájomné zápasy oboch tímov.Flashscore

Chelsea - Arsenal (sobota, 18:30)

Aj keď sa stále pohybuje v strede tabuľky, Chelsea začína pod vedením Mauricia Pochettina vykazovať známky zlepšenia, veď trikrát po sebe vyhrala. Posledný triumf si pripísala na ihrisku Burnley (4:1), keď strelila po 71 stretnutiach aspoň štyri góly. Išlo takisto o prvý víťazný duel na ihrisku súpera v Premier League od októbra minulého roka.

Chelsea by v sobotnom šlágri mohla potrebovať bojovnejšieho ducha, pretože vo vzájomných konfrontáciách často umožňovala Arsenalu získať prevahu. "Gunners" skórovali ako prví v piatich z uplynulých šiestich zápasov. Štvrtou výhrou by sa Arsenal stal prvým mužstvom od roku 1986 (Watford), ktorý na Stamford Bridge dosiahol štyri triumfy v rade.

Hostia patria aj v tomto ročníku k veľkým kandidátom na titul a najvýraznejším výsledkom je víťazstvo 1:0 nad majstrovským Manchestrom City pred reprezentačnou prestávkou. Mužstvo má vysoké sebavedomie a snaží sa získať štvrté čisté konto z duelov na ihriskách súperov v tejto sezóne (3-0-0). 

Postavenie mužstiev v tabuľke.
Postavenie mužstiev v tabuľke.Flashscore

Spartak Trnava - Slovan Bratislava (nedeľa, 17:30)

Na slovenských fanúšikov čaká futbalový sviatok. Zápas "ako remeň" proti sebe postaví piatu Trnavu a druhý Slovan, ktorý má zápas k dobru, takže body budú pre obe strany mimoriadne cenné. Ide o duel dvoch najväčších rivalov v celej krajine a v strehu bude aj polícia. Súboj bol organizátormi označený ako rizikový, preto sa v uliciach Trnavy zvýši počet policajtov pre dohľad na dodržiavanie verejného poriadku. 

Zápas označovaný ako "Tradičné derby" sa prvýkrát uskutočnil 21. marca 1926 v Trnave. Vtedajší Rapid porazil ŠK Bratislava 3:1. Domáci hrali v dnes už povestných červeno-čiernych farbách, zatiaľ čo hostia boli už vtedy verní bielo-modrej kombinácii.

Slovan neprehral už posledných sedem ligových derby, Trnava však dvakrát po sebe vyhrala finále pohára.

Meranie síl bude s veľkým záujmom sledovať aj Erik Grendel, ktorý celkovo odohral najväčšie slovenské derby 20-krát, z toho v 17 prípadoch za bratislavský tím a tri razy bol členom Spartaka. "Bude to vyrovnané, bojovné a hrať sa bude na emócii. Očakávam trochu menej futbalovej kvality, ale oveľa viac dravosti, súbojovosti. Neočakávam, že z toho bude prestrelka. Nebol by som prekvapený, ak by padol iba jeden gól zo štandardnej situácie. Myslím si, že stretnutie sa bude niesť v takomto duchu," prezradil v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy.

Vzájomná bilancia tímov.
Vzájomná bilancia tímov.Flashscore

Ďalšie víkendové tipy:

Liverpool - Everton (sobota, 13:30)

"Merseyside derby" opäť klope na dvere a bude sa na čo pozerať, hoci rivalov delí v tabuľke desať bodov. Jednotlivé zápasy sa v priebehu rokov zapísali do histórie, pričom žiadne iné stretnutie sa neskončilo za celú dobu existencie anglickej futbalovej ligy nerozhodne toľkokrát, ako práve toto (69). Budú sa deliť body aj v sobotu?

Sevilla - Real Madrid (sobota, 18:30)

Špeciálny duel čaká na skúseného Sergia Ramosa, ktorý sa chystá čeliť svojmu bývalému klubu po prvýkrát od odchodu v roku 2021. Ramos hral proti Realu dvakrát v ročníku 2004/2005, keď taktiež pôsobil v Seville. Vtedy jej pomohol vyhnúť sa porážke (1-1-0) a dokonca raz skóroval.

AC Miláno - Juventus (nedeľa, 20:45)

Hoci medzi fanúšikmi AC Miláno a Juventusu nepanuje taká nevraživosť ako vo vzťahu k Interu, duel dvoch slávnych celkov patrí medzi futbalové lahôdky roka v Taliansku. Domáci sú lídrom tabuľky, Juventusu patrí tretia priečka. Hosťom nepomôže potrestaný stredopoliar Fagioli, ktorý v uplynulých dňoch plnil titulné stránky novín pre svoju závislosť na hazarde a dostal sedemmesačný zákaz činnosti.