Prvý gól a tri body, Empoli konečne uspelo. Inter premiérovo padol, Osimhen úradoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prvý gól a tri body, Empoli konečne uspelo. Inter premiérovo padol, Osimhen úradoval
Aktualizované
Hráčom Empoli sa bude po prvom víťazstve zaspávať ľahšie.
Hráčom Empoli sa bude po prvom víťazstve zaspávať ľahšie.Profimedia
Futbalisti Empoli porazili v 6. kole talianskej Serie A na svojom ihrisku Salernitanu a oslavujú premiérový bodový zápis v sezóne. Tri body majú aj Atalanta Bergamo, SSC Neapol, Lazio a milánske AC. Prvú prehru v sezóne zaznamenal Inter.

Cagliari - AC Miláno 1:3

Hostia sa cez víkend preniesli cez hanebnú porážku v dueli s mestským rivalom Interom a gólom Rafaela Leãa porazili Hellas Verona. Portugalský krídelník sa tak revanšoval za nevydarený výkon proti Newcastlu v Lige majstrov, v ktorom nevyužil obrovskú príležitosť rozhodnúť napokon bezgólové stretnutie. Cagliari sa po postupe medzi taliansku smotánku trápilo hlavne v ofenzíve, pretože v piatich stretnutiach strelilo len jediný gól. Na vlastnom trávniku navyše s "Rossoneri" padlo trikrát v rade s nulou na konte presných zásahov.

V zápase však ako prvý udrel celok zo Sardínie, keď sa v 29. minúte nechytateľnou ranou pod brvno presadil Zito Luvumbo. To prinútilo obmenenú zostavu AC k väčšej aktivite, ktorá ešte do polčasu rezultovala do otočenia skóre. Podieľal sa na ňom aj Noah Okafor, ktorý sa v základnej zostave objavil po príchode so Salzburgu vôbec prvýkrát. Po zmene strán favorit bránil svoj náskok, hoci ho ešte dokázal zvýšiť Ruben Loftus-Cheek. Slovák Adam Obert bol tentokrát len na lavičke domácich.

Štatistiky zápasu
Štatistiky zápasuFlashscore

Empoli - Salernitana 1:0

Futbalisti toskánskeho celku išli za prvým streleným gólom ale i bodmi od úvodných minút, počas ktorých nastavili skvelé tempo hry. To vygradovalo v 34. minúte, keď bol na konci rýchleho protiútoku presne zakončujúci odchovanec Tommaso Baldanzi. Pre "Empolesi" je výhra o to cennejšia, že sa vďaka nej odlepili od dna tabuľky, kam sa po prehre s AC Miláno posunulo Cagliari.

Baldanziho zásah ukončil 574 minút trvajúce gólové suchoty domácich. Bol to ich prvý ligový gól od 28. mája, keď v nadstavenom čase skórovali proti Hellasu Verona. V drese Salernitany odohral celé stretnutie Norbert Gyömbér.

Hodnotenie hráčov
Hodnotenie hráčovFlashscore

Hellas Verona - Atalanta Bergamo 0:1

Takmer presne pred mesiacom Verona prekvapila futbalovú verejnosť skalpom AS Rím, odvtedy však ani raz nevyhrala. Navyše mala v podobe Atalanty neobľúbeného súpera, s ktorým na vlastnej pôde prehralia trikrát za sebou. V tíme z Bergama sa konečne prebudil dlho mlčiaci Ademola Lookman, jedna z hviezd minulej sezóny, ktorý skóroval v posledných dvoch ligových zápasoch.

Rozhodujúci gól strelilo holandské duo z Bergama, keď v 13. minúte skóroval Teun Koopmeiners po prihrávke Martena de Roona. Pre druhého menovaného to bol ôsmy ligový gól v tomto kalendárnom roku, čím sa stal v tomto ohľade najlepším stredopoliarom celej súťaže. Hostia z Lombardie si navyše napravili chuť v dueloch mimo svojho štadióna, keď v predchádzajúcich dvoch zápasoch vonku prehrali s Frosinone a Fiorentinou.

Slovenský reprezentant Ondrej Duda hral v drese domácich do 73. minúty, jeho krajan Tomáš Suslov vystriedal v 57. minúte na trávniku Federica Bonazzoliho.

Štatistiky duelu
Štatistiky dueluFlashscore

Lazio - Turín 2:0

"Biancocelesti"s, ktorí v doterajšom priebehu Serie A porazili paradoxne len obhajcu titulu Neapol, išli za víťazstvom po góle Matíasa Vecina. Ten sa trafil v lige prvýkrát od začiatku marca. Poistku pridal v záverečnej štvrťhodine Mattia Zaccagni, ktorý nadviazal na plodnú minulú sezónu, v ktorej sa presadil desaťkrát. Hostia tak prehrali iba druhý z posledných siedmich vzájomných duelov vonku.

Inter Miláno - Sassuolo 1:2

Sassuolo sa stáva krotiteľom gigantom a po víťazstve 4:2 nad Juventusom pokorilo aj lídra tabuľky. Inter síce išiel v nadstavení prvého polčasu do vedenia, po zmene strán však skórovali len hráči "Neroverdi". Najskôr vyrovnal Nedim Bajrami po prihrávke Domenica Berardiho a taliansky reprezentant po hodine hry napokon strelil víťazný gól. V najvyššej talianskej súťaži tak neostal žiadny tím, ktorý by v novej sezóne ešte nepoznal horkosť prehry.

Neapol - Udinese 4:1

Dominantný výkon "Partenopei" demonštroval Piotr Zielinski, ktorý v 19. minúte premenil pokutový kop. Tentoraz sa k nemu nehrnul ostro sledovaný Victor Osimhen, ktorého penalta z Bologne bola predmetom posmešných videí namierených proti jeho osobe, čo výrazne pošramotilo útočníkov vzťah s klubom. Na ihrisku to však ústredná ofenzívna hviezda tímu nedala najavo a najlepší strelec minulej sezóny najvyššej talianskej súťaže sám raz skóroval. Presadil sa aj "zakliaty" Gruzínec Kvaratskhelia, ktorý strelil gól po viac než šiestich mesiacoch. Celý zápas odohral Stanislav Lobotka.