Mesiac bez ligovej výhry a problémy s poníženou hviezdou. Majstrovský syndróm Neapolu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mesiac bez ligovej výhry a problémy s poníženou hviezdou. Majstrovský syndróm Neapolu

Osimhen je momentálne so svojím zamestnávateľom nespokojný.
Osimhen je momentálne so svojím zamestnávateľom nespokojný.Profimedia
V športovej terminológii sa tomu hovorí "majstrovský syndróm". Práve touto bolesťou Neapol v súčasnosti trpí. Úradujúci majster Serie A nezažíva ideálny štart do novej sezóny - po jednej prehre a dvoch remízach z úvodných piatich zápasov je v tabuľke až siedmy. Vo svetle nedávnych udalostí sa však vzťahy v klube ukazujú ako oveľa väčší problém. Jeden z hlavných architektov úspechu v boji o titul je s "Partenopei" na nože.

Reč je o Victorovi Osimhenovi, ktorý podľa najnovších informácií zvažuje právne kroky proti klubu. Aspoň tak to tvrdí jeho agent vo svojom vyhlásení. "To, čo sa dnes stalo na oficiálnom profile Neapolu na platforme TikTok, je neprijateľné. Video zosmiešňujúce Victora bolo najprv zverejnené a potom, ale s oneskorením, vymazané," uviedol Roberto Calenda.

O čo vlastne ide? V poslednom ligovom zápase sa Nigérijčan dožadoval odpískania penalty, rozhodca mu vyhovel. Loptu zo značky pokutového kopu však napálil mimo priestoru troch žrdí a Neapol napokon hral v Bologni bez gólov, čo je v kombinácii s predchádzajúcou remízou v Janove (2:2) a domácou prehrou s Laziom (1:2) pre obhajcu titulu komplikácia.

Aby toho nebolo málo, Osimhenov nešťastný moment zvečnilo marketingové vedenie klubu, keď na platformu TikTok pridalo zrýchlený zostrih uvedeného momentu s takmer parodickým hlasom a popisom "Gimme penalty, please".

"Je to závažná skutočnosť, ktorá hráča značne poškodzuje. Navyše v ťažkom období medzi mediálnymi procesmi a falošnými správami, ktorým musí čeliť. Vyhradzujeme si právo podniknúť právne kroky a akúkoľvek užitočnú iniciatívu na ochranu Victora," dodal agent autora 26 ligových gólov z minulej sezóny.

S viac ako jasnou reakciou na súčasnú situáciu prišiel aj samotný hráč, ktorý zo svojho Instagramu okrem jedinej výnimky vymazal všetky fotografie v neapolskom drese. Nigérijčanov profil tak momentálne zdobia len snímky z duelov národného tímu a osobného života.

Neapol, v ktorého drese pôsobí aj slovenský futbalista Stanislav Lobotka, by mal rýchlo konať - už v stredu večer čaká mužstvo ďalší ligový súboj. Proti Udinese, ktoré si v posledných troch stretnutiach udržalo dve čisté kontá, budú obhajcovia titulu svojho elitného strelca určite potrebovať.

Ak nedôjde k zmiereniu, pod Vezuvom riskujú viac ako len ďalšiu ligovú stratu. Januárové prestupové obdobie je totiž za rohom.