Cagliari s Obertom vydolovalo bod proti Interu. Duel Udine - AS Rím sa nedohral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Cagliari s Obertom vydolovalo bod proti Interu. Duel Udine - AS Rím sa nedohral
Aktualizované
Adam Obert si vyslúžil známku 6,9 za svoj výkon proti takmer majstrovskému Interu.
Adam Obert si vyslúžil známku 6,9 za svoj výkon proti takmer majstrovskému Interu.AFP
Stanislav Lobotka (29) s Neapolom a pod vedením reprezentačného trénera Slovenska Francesca Calzonu (55) iba remizovali v 32. kole talianskej Serie A na domácej pôde s Frosinone, ktoré bojuje o udržanie sa v súťaži. Úradujúci majster zostal na ôsmej priečke, pričom na šiestu Atalantu, ktorá by sa ako posledná kvalifikovala do európskych pohárov, stráca bod a oproti nej odohral o dva zápasy navyše.

Neapol - Frosinone 2:2

Slovenský stredopoliar v službách SSC si pripísal na konto plnú minutáž. Zároveň mal 76 dotykov s loptou, sedemkrát ju stratil, rozdal 59 presných pasov (úspešnosť 91 %), vyhral jeden z troch osobných súbojov a prerušil tri akcie protivníka. 

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Opta by Stats Perform

Na Apeninskom polostrove niet produktívnejšieho Taliana, ako je Lobotkov spoluhráč Matteo Politano. V aktuálnom ročníku Serie A dal osem gólov a na päť prihral, čím sa zároveň priblížil vlastnému maximum zo sezóny 2017/18, keď sa podieľal na 14 presných zásahov. V nedeľu skóre otváral po 16 minútach. Na triumf to nestačilo.

Walid Cheddira je pre zmenu najlepší strelec Serie A od začiatku marca, keď dal za toto obdobie štyri góly, z toho dve v nedeľu do siete Neapola. Nehovoriac o tom, že hosťujúci Soule nepremenil v prvom polčase pokutový kop. Frosinone získalo cenný bod do boja o záchranu.

Sassuolo - AC Miláno 3:3

Milánske AC nevyužilo možnosť si upevniť náskok na druhom mieste pred tretím Juventusom, ktorý v sobotu takisto remizoval. Šesť kôl pred koncom je rozdiel medzi týmito klubmi naďalej šesťbodový.

Sassuolo malo nakročené k trom bodom, keď viedlo 2:0 (už po 10 minútach - takto skoro inkasovali Rossoneri dva góly naposledy 21. januára 2017) i 3:1 vďaka dvom zásahom Armanda Laurientého. Bol to však žolík z lavičky Noah Okafor, kto rozhodol o deľbe bodov.

Na ihrisko prišiel len niekoľko sekúnd pred gólom, ktorý dal prvým dotykom s loptou. Okafor má v tejto sezóne Serie A na konte najviac presných zásahov (5) spomedzi hráčov, ktorí sa dostali do zápasu z lavičky.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Opta by Stats Perform

Udinese - AS Rím 1:1 (predčasne ukončené)

Pätnásť minút pred koncom za stavu 1:1 odpadol bez cudzieho zavinenia obranca Rimanov Evan Ndicka a z trávniku ho museli odniesť na nosidlách. Rozhodca následne zápas predčasne ukončil po konzultácii s oboma trénermi. Čítajte viac.

Inter Miláno - Cagliari 2:2

Futbalisti Interu iba remizovali, ale napriek strate bodov majú titul na dosah. Šesť kôl pred koncom súťaže vedú tabuľku so 14-bodovým náskokom pred mestským rivalom AC. Skóre duelu otváral Thuram, ktorý sa stal od ročníka 04/05 druhým hráčom Nerazzurri s minimálne desiatimi zásahmi a viac ako piatimi asistenciami vo svojej premiérovej sezóne (11+7). Pred ním sa to podarilo Eto'ovi (12+6 v 09/10).

Bod pre Cagliari zaistil v 83. minúte Nicolas Viola. Ten istý hráč mohol v nadstavení strhnúť víťazstvo na stranu hostí, no v tutovke namieril hlavičkou iba do náruče brankára Sommera. Slovenský obranca Adam Obert odohral za Cagliari celé stretnutie. Klub zo Sardínie figuruje v tabuľke na 14. mieste.