Ndicka je po kolapse mimo ohrozenia života. Súboj s Udinese predčasne ukončili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ndicka je po kolapse mimo ohrozenia života. Súboj s Udinese predčasne ukončili
Ndicku odviezli do najbližšej nemocnice v Udine.
Ndicku odviezli do najbližšej nemocnice v Udine.Profimedia
Duel 32. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže Udinese Calcio - AS Rím v nedeľu nedohrali. Pätnásť minút pred koncom za stavu 1:1 odpadol bez cudzieho zavinenia obranca Rimanov Evan Ndicka (24) a z trávnika ho museli odniesť na nosidlách. Rozhodca následne zápas predčasne ukončil po konzultácii s oboma trénermi.

Podľa informácií DAZN bol hráč z Pobrežia Slonoviny pri vedomí, keď ho odnášali. Tréner Rimanov Daniele De Rossi nasledoval ihneď po incidente svojho zverenca do tunelu, aby sa neskôr vrátil a diskutoval s hráčmi, rozhodcom Lucom Pairettom i koučom Udinese Gabrielem Cioffim. Po diskusii sa v stretnutí už nepokračovalo.

Stredopoliar skolaboval v 70. minúte a jeho spoluhráči okamžite zavolali klubových lekárov, ku ktorým sa rýchlo pripojila záchranná služba. Ndicka pri odchode z ihriska na nosidlách ukázal zdvihnutý palec na znak toho, že je v poriadku. Klub na sociálnej sieti X informoval, že futbalista bol pri vedomí prevezený do nemocnice na vyšetrenie.

Elektrokardiogram poukázal podľa dostupných informácií na problém so srdcom, ale použitie defibrilátora nebolo potrebné. Ndicka nestratil vedomie a jeho život nie je v ohrození. Tímový autobus so všetkými členmi smeroval do nemocnice v Udine, aby skontroloval stav svojho člena.