Cassano skritizoval Mourinha: Je ako kino, na futbale mu nezáleží

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cassano skritizoval Mourinha: Je ako kino, na futbale mu nezáleží

Cassano nenechal na Mourinhovi nitku suchú.
Cassano nenechal na Mourinhovi nitku suchú. Profimedia
Bývalý taliansky reprezentant Antonio Cassano (40) je známy tým, že si nedáva servítku pred ústa. Najnovšie sa obul do trénera AS Rím Josého Mourinha (60).

Portugalský stratég sa do najvyššej talianskej súťaže vrátil v lete 2021, keď prebral niekdajší Cassanov klub z hlavného mesta. Vo svojej prvej sezóne priviedol "giallorossi" k víťazstvu v premiérovom ročníku Európskej konferenčnej ligy. V tejto sezóne je AS v hre o triumf v Európskej lige, vo štvrťfinále však musí pokoriť holandský Feyenoord.

Cassano v rozhovore pre BoboTV porovnal Mourinha s trénerom Mauriziom Sarrim a obvinil ho, že žije z minulých úspechov. "Kormidelník Lazia miluje svoju prácu a futbal, zatiaľ čo tomu druhému na tomto športe nezáleží. Vyhráva, mení a je šikovný, niektorí ľudia ho berú ako ktoviekoho, ale Sarri hrá nádherný futbal, zatiaľ čo ten jeho je o ničom."

"Potom sú tu tí, ktorí sa chodia pozerať na tímy, ale my sa nenecháme oklamať, pretože človek vie ako pracovať, hovoriť a komunikovať vo futbale, Je len kinom. Netuším, ako hrajú Rím a Mourinho, neviem, ako sa dostavia určité výsledky," pokračoval Cassano.

"Bol to skvelý tréner s komunikačnými schopnosťami, dnes je to pre mňa niekto, kto by mohol trénovať Real Madrid alebo Sanmartinese a bolo by to úplne rovnaké. Ak pôjde Ancelotti na lavičku Brazílie, Mourinho by ho mohol v Madride nahradiť, ale len preto, lebo toho veľa vyhral a má istý status. Ak bude mať Real záujem hovoriť o futbale, nezavolajú mu, no a ak bude chcieť Sanmartinese hrať futbal nedbalo, je to pre nich ten správny človek," uzavrel.