Dokonalá odpoveď AC na rasizmus v Udine. Víťazný debut De Rossiho proti Suslovovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dokonalá odpoveď AC na rasizmus v Udine. Víťazný debut De Rossiho proti Suslovovi

Aktualizované
Lukaku skóroval po asistencii El Shaarawyho.
Lukaku skóroval po asistencii El Shaarawyho.AFP
Futbalisti AS Rím zdolali v 21. kole talianskej Serie A doma Hellas Verona 2:1. V tabuľke sa s 32 bodmi posunuli na ôsmu priečku. V drese hostí odohral celý zápas slovenský stredopoliar Tomáš Suslov (21). V druhom dueli sobotného programu cestovalo AC Miláno na trávnik Udinese. Po polhodine hry bol súboj prerušený pre rasistické pokriky na brankára Maignana. Nakoniec sa súboj dohral a Milánčania predviedli dokonalý obrat z 1:2 na konečných 3:2.

AS Rím – Hellas Verona 2:1

Nového šéfa lavičky "vlkov" podržala dvojica jeho zverencov už v prvej polovici prvého dejstva. Najskôr pálil presne Lukaku. Belgičan sa radoval z deviateho presného zásahu. Po ňom sa nemýlil Pellegrini. Na oba zásahy asistoval El Shaarawy. Po zmene strán mohli hostia minimálne vyrovnať, ale v 64. minúte nepremenil Djurič pokutový kop a o necelých desať minút neskôr Folorunsho iba pečatil konečné skóre. V drese Verony chýbal slovenský stredopoliar Ondrej Duda, ktorý v predchádzajúcom kole videl červenú kartu. Jeho spoluhráči majú na konte 17 bodov a figurujú v tabuľke na 18. mieste v zóne zostupu.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Majster sveta z roku 2006 Daniele De Rossi si lepší štart v pozícii trénera AS Rím nemohol želať. Za chrbtom mal mohutnú podporu domácich tribún. Na svojej pôde Rimania neprehrali 13 zápasov (11-2-0) a s Veronou pred svojimi fanúšikmi prehrali naposledy v januári 1973 (21-6-0). 

Udinese - AC Miláno 2:3

Stretnutie, na ktoré milánski hráči, fanúšikovia, ale najmä brankár Mike Maignan určite nezabudne. Po polhodine hry zišiel z trávnika pre neutíchajúce rasistické pokriky na jeho adresu. Po zhruba piatich minútach sa spolu s celým mužstvom, ktoré ho podporilo, vrátil na ihrisko a súboj dohrali. V 31. minúte sa ako prvý presadil Loftus-Cheek. Bol to jeho tretí presný zásah na pôde súpera v rámci talianskej Serie A. Chýba mu už len jeden, aby dorovnal počet, ktorý nazbieral v ostatných deviatich sezónach v rámci TOP 5 najväčších ligách od ročník 14/15. 

Domáci ešte do prestávky vyrovnali. Strelecky sa o slovo prihlásil Samardžič. Mladík, ktorý sa narodil v roku 2002, je na zozname strelcov s desiatimi zásahmi v ostatných troch sezónach najmladší v súťaži. Udinese po hodine hry otočilo skóre zásluhou Thauvina, no v 83. minúte udrel striedajúci Jovič. Bol to dôležitý moment, pretože v nadstavenom čase zariadil dokonalú odpoveď na spomínané udalosti z prvého polčasu Okafor