Francesco Camarda: Kto je zázračný chlapec, ktorý debutoval za AC v 15 rokoch?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francesco Camarda: Kto je zázračný chlapec, ktorý debutoval za AC v 15 rokoch?

Camardov vstup na ihrisko, ktorý sa zapísal do histórie talianskej Serie A.
Camardov vstup na ihrisko, ktorý sa zapísal do histórie talianskej Serie A.X: @SerieA
Francesco Camarda (15), ktorý v mládežníckej akadémii "Rossoneri" strieľal lavíny gólov, v sobotu debutoval v Serii A. Očakáva sa, že v ďalšom priebehu ročníka bude hrať prevažne v Primavere a mládežníckej lige.

Fanúšikovia AC Miláno, ktorí sledovali jeho neuveriteľné výkony v posledných mesiacoch, čakali, kedy sa objaví v prvom tíme. V 83. minúte zápasu s Fiorentinou mohli osláviť jeho debut. 

Camarda, ktorý sa za zvyšných desať a pol minúty dotkol lopty iba raz, napriek tomu zostane v historických tabuľkách. V čase svojho debutu v Serii A mal 15 rokov a 260 dní, bol tak vôbec najmladší vo viac ako storočnej histórii súťaže.

O Camardovi sa v kruhoch "Rossoneri" hovorí už roky, odkedy toto zázračné dieťa začalo opakovane skórovať v mládežníckych kategóriách a vždy proti súperom starším od neho v priemere o dva až tri roky.

Počas aktuálneho roka sa napríklad predviedol s tímom, ktorý trénuje Ignazio Abate, v mládežníckej Lige majstrov, keď v troch dueloch strelil tri góly. Dva do siete Dortmundu pri svojom debute a jeden proti PSG. Jeho "nožnice" stáli za to. 

Celkovo sa počet jeho gólov v mládežníckej akadémii vyšplhal na viac ako 500, čo podčiarkuje, o aký obrovský talent ide. 

Fiorentina bola, pravdepodobne, jeho osudom. Práve proti "fialkám" vyhral Camarda Scudetto do 15 rokov, pričom vo finále strelil gól. To, že odohral časť zápasu v Serii A, neznamená, že bude naďalej súčasťou prvého tímu. Ak nedôjde k žiadnemu senzačnému rozhodnutiu, Camarda sa bude naďalej rozvíjať v milánskej Primavere (U19).

V tejto chvíli je ťažké si predstaviť, že Camarda sa čoskoro stane pravidelnejšou súčasťou milánskej útočnej formácie, pretože má iné fyzické parametre ako napríklad Giroud. Mladík si zvyká na hru v systéme 4-3-3, ktorý používa Pioliho Miláno.