Najmladší Camarda, Gyömbér pripravil Immobilemu stý zásah a Kvaracchelija medzi elitou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najmladší Camarda, Gyömbér pripravil Immobilemu stý zásah a Kvaracchelija medzi elitou

Aktualizované
Serie A má nového najmladšieho debutanta - Francesca Camardu.
Serie A má nového najmladšieho debutanta - Francesca Camardu.Profimedia
Futbalisti SSC Neapol v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom zvíťazili v 13. kole talianskej Serie A na ihrisku Atalanty Bergamo 2:1. Obhajcu titulu poslal krátko pred prestávkou do vedenia Chviča Kvaracchelija (22), v 53. minúte vyrovnal Ademola Lookman (26), no triumf hostí zariadil v 79. minúte Elif Elmas (24). Pozornosť pútal najmä debut ešte len 15-ročného Francesca Camardu na San Siro.

AC Miláno - Fiorentina 1:0

Milánske AC ukončilo výhrou s Fiorentinou štvorzápasové čakanie na trojbodový zápis. Pred vlastnými fanúšikmi uspeli po dvoch prehrách. O všetko rozhodol v nadstavenom čase prvého dejstva Theo Hernández, keď premenil pokutový kop. Francúz je po Hakimim druhým obrancom, ktorý v ostatných piatich sezónach strelil v každej aspoň dva góly. 

Večer ale patril mladíkovi menom Francesco Camarda. Vo veku 15 rokov a 260 dní sa stal historicky najmladším futbalistom, ktorý debutoval v talianskej Serii A. O štrnásť dní sa odchovancovi AC Milána podarilo prekonať Wisdoma Ameya. 

Salernitana - Lazio Rím 2:1

Slovenský reprezentačný stopér odohral prvý polčas. V jeho závere videl žltú kartu po tom, čo v pokutovom území sfauloval Cira Immobile. Taliansky kanonier otvoril skóre z pokutového kopu. Bol to jeho jubilejný stý gól na ihriskách súperov. Podarilo sa mu to ako vôbec prvému hráčovi v histórii v rámci Serie A.

Po zmene strán sa Gyömbér na trávnik nevrátil. Domáci celok dokázal v priebehu desiatich minút otočiť nepriaznivý vývoj a získať prvé tri body v ročníku. S ôsmimi bodmi sa Salernitana dotiahla na predposlednú Veronu, ktorá doma privíta Lecce. Lazio má po 13 kolách "iba" sedemnásť bodov, čo je najmenej od sezóny 2013/2014 (rovnako 17) v spomínanom období. 

Atalanta Bergamo - Neapol 1:2

Aj v druhom sobotnom dueli sa predstavil slovenský reprezentant. Stredopoliar Stanislav Lobotka odohral plnú minutáž a pomohol Neapolu k siedmemu triumfu v sezóne. Premiérovému pre trénera Mazzarriho, ktorý viedol po návrate na lavičku "Partenopei" prvé stretnutie. Zároveň natiahol zaujímavú sériu svojich debutových súbojov - zo siedmich neprehral ani jeden (5-2-0).

V 44. minúte sa presadil Kvaracchelija. Otváracím gólom sa zaradil medzi absolútnu elitu v Európe, keďže v ostatných dvoch ročníkoch sa mu ako jedinému zo Serie A podarilo nazbierať 18 zásahov a 18 asistencií. V rovnakej štatistike figurujú mená ako Messi, Saka, Salah, Griezmann a Vinícius Jr.