Lazio s tretím čistým kontom proti Rímu v rade. Dimarco pálil znova ostrými

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lazio s tretím čistým kontom proti Rímu v rade. Dimarco pálil znova ostrými

Aktualizované
Dimarco si posledné štyri sezóny drží konštantnú gólovú výkonnosť.
Dimarco si posledné štyri sezóny drží konštantnú gólovú výkonnosť.Profimedia
Futbalisti Neapola v základnej zostave so slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom (28) prekvapujúco prehrali v nedeľňajšom zápase 12. kola Serie A s Empoli 0:1. "Partenopei" mali v stretnutí hernú prevahu, no napokon inkasovali v prvej minúte nadstaveného času druhého polčasu z kopačky Viktora Kovalenka (27).

Neapol - Empoli 0:1

Neapol nezvíťazil na domácej pôde v treťom ligovom dueli za sebou. Úradujúci šampión v prebiehajúcej ligovej sezóne vonku ešte neprehral, ale pred svojimi fanúšikmi má nelichotivú bilanciu 2-1-3. O ich osude rozhodol Kovalenko. Presadil sa v 90. minúte. V rovnakom čase sa Empoli presadilo ako prvé v rámci najvyššej talianskej súťaže po štvrtý raz v histórii. Premiérovo od apríla 2006, keď si v drese Interu strelil vlastný gól Materazzi. 

Mužstvo spod Vezuvu je v neúplnej tabuľke na štvrtom mieste s osembodovou stratou na prvý Juventus. Empoli s piatimi strelenými zásahmi vďaka trom bodom poskočilo z predposlednej na 17. priečku mimo pásmo zostupu. Celé stretnutie odohral slovenský reprezentant Stanislav Lobotka.

Lazio - AS Rím 0:0

Dlho očakávané Derby della Capitale góly neprinieslo. Na druhej strane, bol to tretí vzájomný súboj, v ktorom si Lazio dokázalo so svojím mestským rivalom udržať čisté konto. Stalo sa tak prvýkrát od roku 1996. Ako domáce mužstvo proti "vlkom" ťahá sedemzápasovú sériu bez prehry, z toho štyri víťazstvá a tri remízy. Futbalisti AS vyhrali naposledy derby o Rím minulý rok v marci. 

Inter - Frosinone 2:0

Kým v Ríme hrali bez gólov, v Miláne strelil Inter do siete nováčika dva. O víťazný sa postaral Federico Dimarco. Je jedným z dvoch obrancov (okrem neho Hakimi, pozn.), ktorý dokázal streliť minimálne dva góly a k nim pridať dve asistencie v každej z posledných štyroch sezón. Presný zásah do siete Frosinone bol exportný, takmer od polovice.

Tri body poistil domácim z pokutového kopu Hakan Çalhanoğlu. Bola to jeho piata úspešná penalta v tomto ročníku, čím sa stal v tejto štatistike jasným lídrom zo všetkých najlepších líg v Európe. Zároveň v Serii A v drese Interu premenil aj svoj deviaty pokus zo značky bieleho bodu.

Ďalšie výsledky: 

Fiorentina - Bologna 3:1

Udinese - Atalanta 1:1

Tabuľka talianskej Serie A.
Tabuľka talianskej Serie A.Flashscore