Reijnders ako Gullit, ale AC zlyhalo. Defenzíva Juventusu dotiahla tím na čelo Serie A

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Reijnders ako Gullit, ale AC zlyhalo. Defenzíva Juventusu dotiahla tím na čelo Serie A
Reijnders si otvoril strelecky účet v aktuálnej sezóne.
Reijnders si otvoril strelecky účet v aktuálnej sezóne.Profimedia
Sobotný program 12. kola talianskej Serie A priniesol hneď na úvod prekvapenie, ktorého aktérom bolo milánske AC. Na pôde Lecce viedlo o dva góly, lenže po záverečnom hvizde sa muselo uspokojiť s bodom. Naopak naplno zabrali futbalisti "starej dámy", ktorí pred svojimi fanúšikmi natiahli víťaznú sériu na päť stretnutí.

Lecce - AC Miláno 2:2 

Kým úvod sezóny v podaní zverencov Stefana Pioliho bol impozantný - vyhrali sedem z prvých ôsmich kôl, v ďalšej časti milánske AC na túto sériu nadviazať nedokázalo. V Lecce vyhrávalo o dva góly, keď sa presadil Giroud siedmym gólom v ročníku a po ňom aj Reijnders. Stal sa prvým Holanďanom od Gullita (7. apríl 1991), ktorý dokázal prekonať brankára Lecce v drese AC. 

Lenže po zmene strán sa misky váh naklonili k domácim a tí príležitosť zužitkovali. Sansone s Bandom sa v priebehu štyroch minút postarali o vyrovnanie a totálny šok pre favorita. V nadstavenom čase obral domácich o obrat systém VAR, keď videl faul Piccoliho. Hráči AC Miláno nevyhrali v žiadnom zo svojich ostatných štyroch kôl. V posledných sekundách videl červenú kartu Giroud. 

Juventus - Cagliari 2:1

Kým v Miláne je "bieda", v Turíne majú hody. "Stará dáma" ťahá sedemzápasovú sériu bez prehry, z toho päť víťazstiev po sebe. To piate dosiahli hráči v sobotu pred svojim publikom. V zostave Cagliari nefiguroval slovenský stopér Adam Obert. Súboj presedel na lavičke náhradníkov. Sledoval, ako sa darí kolegom z defenzívy na druhej strane. V 60. minúte sa presadil Bremer a o desať minút neskôr Rugani

V aktuálnom ročníku sa v drese Juventusu presadilo strelecky už päť obrancov - spomínaná dvojica doplnila zoznam s Cambiasom, Danilom a Gattim. Žiadny iný celok z TOP 5 najlepších európskych súťaží nemá medzi defenzívou toľko strelcov. Aj vďaka tomu sa "Bianconeri" dostali v neúplnej tabuľke o bod pred Inter. Hráči Simoneho Inzaghiho majú pred sebou domáce stretnutie v nedeľu proti Frosinone.