Juventus prvýkrát v sezóne prehral, Gatti strelil kuriózny vlastný gól

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Juventus prvýkrát v sezóne prehral, Gatti strelil kuriózny vlastný gól
Gattiho musel po záverečnom hvizde utešovať tréner Allegri.
Gattiho musel po záverečnom hvizde utešovať tréner Allegri.Profimedia
Juventus okúsil v 5. kole talianskej Serie A prvú prehru v sezóne. Po výsledku 2:4 so Sassuolom sa najviac hovorilo o obrancovi Federicovi Gattim (25), ktorý zaznamenal nevídaný vlastný gól.

Turínsky celok absolvoval úspešný štart do novej sezóny, súboj proti Sassuolu však nedopadol podľa očakávaní priaznivcov "Bianconeri". Domácich nasmeroval k úspechu Armand Laurienté, ktorého ďalekonosný pokus si do vlastnej siete zrazil chybujúci Wojciech Szczesny. Víťazný gól "Neroverdi" však strelil až v 82. minúte Andrea Pinamonti, ktorý sa v aktuálnej sezóne trafil už po štvrtý raz.

Keď sa Juventus v nadstavenom čase snažil uchmatnúť aspoň bod, lopta sa vzadu ocitla pri zadákovi Gattim, ktorý ju pri zakladaní útoku nepochopiteľne umiestnil do vlastnej brány. Sklamaného obrancu okamžite utešoval tréner Massimiliano Allegri a smutný hrdina duelu čoskoro zmizol v útrobách štadióna.

"Urobil chyby a ešte ich v kariére niekoľko urobí. Myslím, že za Juventus odohral už 30 duelov. Musí ostať pokojný, tá chyba bola síce na pohľad nepekná, ale konečný výsledok neovplyvnila. Teraz sa potrebujeme pripraviť na duel s Lecce," prezradil kormidelník na pozápasovej tlačovej konferencii.

"Ľudia hovorila, že Juventus musí získať titul. Nie je to pravda, potrebujeme skončiť medzi najlepšími štyrmi mužstvami, čo bude náročné. Mali by sme si uvedomiť, že na víťazstvo v každom zápase sa musíme enormne nadrieť. Nie sme schopní dostatočne rýchlo sa 'prepnúť', prehrali sme v škaredom stretnutí. V utorok sa potrebujeme vrátiť na víťaznú vlnu," dodal Allegri.