Odchod nestrávil. Bonucci žaluje Juventus, ale o peniaze mu nejde

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odchod nestrávil. Bonucci žaluje Juventus, ale o peniaze mu nejde

Leonardo Bonucci v drese Unionu, kam zamieril ako voľný hráč.
Leonardo Bonucci v drese Unionu, kam zamieril ako voľný hráč.AFP
Bývalý kapitán Juventusu Leonardo Bonucci (36) sa nevyrovnal so spôsobom, akým ho vedenie požiadalo, aby opustil klub, ktorého bol lídrom na ihrisku aj v šatni. Na druhej strane zdôraznil, že ak vyhrá súd, nenechá si z neho ani euro.

Neadekvátne podmienky

Nerobí to pre peniaze, čo zdôraznil hneď na úvod. Leonardo Bonucci má totiž prípadne vysúdenú čiastku v úmysle venovať združeniu Neuroland, ktoré podporuje rodiny detí hospitalizovaných na detskom neurochirurgickom oddelení detskej nemocnice Regina Margherita v Turíne.

Ako informuje Gianluca Di Marzio, stopér sa obracia na súd so žalobou z nasledovného dôvodu. "Náhrada škody pre údajný nedostatok adekvátnych podmienok na tréning a prípravu, ktoré mal Bonucci k dispozícii. Utrpel tak škodu profesionálneho charakteru a poškodil svoj imidž."

Nejde o peniaze, ide o princíp

Čo je ako ďalšie zo správy zrejmé, je, že z pohľadu Bonucciho toto rozhodnutie nepredstavuje osobnú vojnu, ale akúsi legitímnu zásadu, ktorú sa hráč rozhodol preniesť aj na ostatných futbalistov. Profesionálni športovci sa často ocitnú v podobnej situácii, akú zažil on a nemajú možnosť reagovať.

"Pre hráča boli situácie, ktorým čelil, keď bol vyradený z kádra, považované za nenormálne. Napríklad musel absolvovať večerné tréningy v odlišnom čase než spoluhráči a bez toho, aby sa stretol s technickým personálom."

Podľa informácií nemal Leonardo Bonucci prístup do posilňovne, bazéna či reštaurácie a nikto sa mu z klubu nevenoval. Okrem toho, rozhodnutie vyradiť hráča z mužstva spôsobilo, že 36-ročný futbalista bol odkázaný iba sám na seba, keďže zistil, že jeho okolie má dopredu premyslenú stratégiu, ako sa ho zbaviť.