Po výprasku tri body. Milánske AC si poradilo s Dudovou Veronou, Juventus neúspešne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po výprasku tri body. Milánske AC si poradilo s Dudovou Veronou, Juventus neúspešne
Aktualizované
Milánčania si splnili povinnosť v súboji s Hellasom Verona.
Milánčania si splnili povinnosť v súboji s Hellasom Verona.Profimedia
Futbalisti AC Miláno sa v 5. kole talianskej Serie A vrátili na víťaznú vlnu po domácom triumfe nad Hellasom Verona. Prekvapením je prehra Juventusu na pôde Sassuola.

AC Miláno - Hellas Verona 1:0

O jediný gól stretnutia sa postaral v 8. minúte Rafael Leão, ktorý aj v novej sezóne pokračuje vo výborných výkonoch. Aktuálne ťahá sériu troch zápasov v rade s gólovým zápisom, vôbec prvýkrát v Taliansku. V minulosti dokázal za sebou skórovať najviac štyrikrát ešte v drese Lille v Ligue 1.  Čistým kontom pomohol domácim aj Marco Sportiello, pre ktorého to bol 200. ligový štart, keďže jednotka Mike Maignan je zranený. 

Verona odohrala na pôde AC Miláno celkovo 38 súťažných zápasov, no vyhrala len ten úplne prvý v roku 1922. Zopakovanie tohto viac ako storočného úspechu bolo veľmi nepravdepodobné, keďže "Rossoneri" napriek nedávnemu debaklu s konkurenčným Interom predvádzali slušné ofenzívne výkony. Prognózy sa napokon potvrdili.

Slovenský futbalista Ondrej Duda hral do 70. minúty. Jeho krajan Tomáš Suslov absolvoval na trávniku poslednú desaťminútovku.

Hodnotenie aktérov zápasu.
Hodnotenie aktérov zápasu.Flashscore

Sassuolo - Juventus 4:2

Juventus mal úspešný štart do novej sezóny. V úvodných štyroch kolách získal 10 bodov a mohol sa spoľahnúť na dvojicu strelcov, konkrétne Dušana Vlahoviča a Federica Chiesu, ktorí "starej dáme" zabezpečili sedem z dovtedajších deviatich gólov. Na opačnom konci pelotónu sa nachádzalo Sassuolo, ktoré bolo s tromi bodmi na chvoste tabuľky.

Zápas Dávida s Goliášom však nedopadol podľa očakávaní priaznivcov "Bianconeri". Domácich nasmeroval k úspechu Armand Laurienté, ktorého ďalekonosný pokus si do vlastnej siete zrazil chybujúci Wojciech Szczesny. Víťazný gól "Neroverdi" však strelil až v 82. minúte Andrea Pinamonti, ktorý sa v aktuálnej sezóne trafil už po štvrtý raz.

Tím z regiónu Emilia-Romagna zároveň uštedril mužstvu z Turína prvú prehru v sezóne. Tú podčiarkol nevídaný vlastný gól, keď si obranca Gatti pri zakladaní útoku upratal loptu do vlastnej siete. Tréner hostí Massimiliano Allegri sa len po druhýkrát od svojho návratu na lavičku turínskeho celku v roku 2021 rozhodol využiť rovnakú základnú zostavu ako v predošlom zápase. Tento ťah sa mu napokon nevyplatil. 

Štatistiky zápasu
Štatistiky zápasuFlashscore

Ďalší výsledok:

Lazio - Monza 1:1