Gólový Duda bol pri výhre nad AS Rím najlepším hráčom: Ukázali sme charakter

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólový Duda bol pri výhre nad AS Rím najlepším hráčom: Ukázali sme charakter

Slovák zažil vydarený zápas.
Slovák zažil vydarený zápas.Profimedia
Hellas Verona je prekvapujúco na čele tabuľky Serie A. Z úvodných dvoch ligových duelov vyťažili zverenci Marca Baroniho (59) šesť bodov. Pomohlo im k tomu cenné domáce víťazstvo nad AS Rím. Svoj podiel na tom má aj Ondrej Duda (28).

Taliansky tréner Baroni strávil minulú sezónu na lavičke Lecce, následne odišiel za novou skúsenosťou na Stadio Marc'Antonio Bentegodi. Tento ťah sa zatiaľ jemu i Verone určite vypláca, po výhre nad Empoli zdolal tamojší káder aj rímske AS.

K dôležitému triumfu hneď pri štarte zápasu výrazne prispel aj Duda. Počas štvrtej minúty napriahol z diaľky Terracciano, jeho pokus gólman Patrício vyrazil len pred seba, a tam už striehol pripravený slovenský reprezentant. Bol to preňho premiérový zásah v talianskej Serii A. O víťazný gól domácich sa tesne pred prestávkou postaral Cyril Ngonge.

"Zaslúžene sme získali tri body proti náročnému súperovi, ukázali sme charakter. Víťazstvo je dielom celého kolektívu. V uplynulej sezóne som odohral za Hellas veľa zápasov, no nemohol som sa strelecky chytiť. Teraz to tam konečne padlo. Bol som v správnom čase na správnom mieste," uviedol Duda pre oficiálnu klubovú stránku.

Po brankárovi domácich bol Duda najlepším hráčom
Po brankárovi domácich bol Duda najlepším hráčomFlashscore

"Mám tím, ktorý mi je plne k dispozícii. V predsezónnom období sme mali problémy, pretože nám chýbali stredopoliari, musíme doriešiť ešte niekoľko úloh. V každom prípade som chcel, aby naši fanúšikovia videli mužstvo, ktoré sa nikdy nevzdá. Chlapcom gratulujem," uviedol lodivod Hellasu pre DAZN.

Baroni prináša veľmi odlišný taktický prístup v porovnaní s trénermi, ktorí v klube zo severu Talianska pôsobili pred ním. Hráčom ponúka i rozdielne vedomosti a pohľady.

"Bol to tím, ktorý bolo potrebné rozložiť a vybudovať od začiatku. Najdôležitejší je pre mňa prístup futbalistov. Treba hrať ofenzívne a byť agresívni. Chcem, aby sme si vytvorili jasnú identitu. Je toho veľa, čo je potrebné zlepšiť. Musíme zostať nohami na zemi, je pred nami dlhá cesta," vysvetlil Baroni.

Ďalším zápasom Verony v Serii A bude stretnutie so Sassuolom v piatok 1. septembra. Nasledovať bude oddych od ligových povinností, dôvodom je reprezentačná pauza.