Duda si otvoril strelecký účet v Serii A, zostrelil slávny AS Rím. Milánčania víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Duda si otvoril strelecký účet v Serii A, zostrelil slávny AS Rím. Milánčania víťazne

Slovenský reprezentant prežil nezabudnuteľný večer.
Slovenský reprezentant prežil nezabudnuteľný večer.Profimedia
Futbalisti Hellasu Verona zvíťazili v 2. kole talianskej Serie A nad AS Rím 2:1. O prvý gól sa postaral slovenský futbalista Ondrej Duda (28). AC Miláno si zastrieľalo proti Turínu.

Hellas Verona - AS Rím 2:1

Veľká chvíľa Ondreja Dudu prišla už vo štvrtej minúte. Domáci preniesli hru na pravú stranu, odkiaľ vystrelil Terracciano. Lopta skočila tesne pred Patrícia, ten ju vyrazil a slovenský stredopoliar úspešne dorážal do brány, keď ho nepokryli hneď dvaja hráči celku Josého Mourinha. Išlo o jeho prvý zásah v najvyššej talianskej súťaži, vo Verone hral najskôr na hosťovaní z nemeckého Kolína, pričom klub v lete uplatnil opciu na prestup za 2,5 milióna eur.

Duda odohral v minulej sezóne za Hellas od januára 15 duelov. V máji si v zápase s FC Turín (0:1) zranil koleno a nemohol pomôcť tímu v boji o udržanie sa v najvyššej súťaži, ktorý napokon zvládol. V oboch stretnutiach aktuálneho ročníka nastúpil v základnej zostave, v súboji s Rímom vydržal na trávniku 70 minút.

Hellas sa po zásahu Ngongeho dostal do dvojgólového vedenia, Rimania znížili v druhom dejstve zásluhou Aouara a po vylúčení vylúčení Hiena v 84. minúte mali na trávniku početnú prevahu, ktorú však zužitkovať nedokázali. 

AC Miláno - FC Turín 4:1

"Rossoneri" opäť nasmerovali k víťazstvu bývalí spoluhráči z Chelsea. Skóre otvoril gólovou strelou Christian Pulišič, ktorému pred odkrytú sieť nahrával Ruben Loftus-Cheek. Víťaznú ranu potom rovnako ako v predchádzajúcich dvoch súbojoch v Lombardii zariadil premenenou penaltou Olivier Giroud, ktorý po zmene strán zaznamenal z rovnakej situácie aj druhý gól. Defenzívne utrpenie hostí, ktorí natiahli šnúru bez víťazstva na ihrisku AC na neuveriteľných 28 zápasov, sledoval z lavičky český obranca David Zima.