Inter so šiestimi Talianmi v základe. Potrestaný Duda, návrat Suslova po zranení

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Inter so šiestimi Talianmi v základe. Potrestaný Duda, návrat Suslova po zranení
Aktualizované
Suslov vybehol na trávnik v druhom polčase.
Suslov vybehol na trávnik v druhom polčase.Profimedia
Veľkonočný pondelok sa v Taliansku nesie v znamení piatich stretnutí 30. kola najvyššej súťaže. Bologna pokračuje vo fantastických výkonoch a už len dva body ju delia od tretieho Juventusu. V dueli Cagliari s Hellasom sme v akcii videli aj dvoch slovenských zástupcov. Inter pokračuje v ligovej dominancii.

Bologna - Salernitana 3:0

Domáci si dôležité body na ceste za Ligou majstrov zaistili už v prvom polčase. Riccardo Orsolini a Alexis Saelemaekers predviedli nádherné projektily z hranice šestnástky. Taliansky ofenzívny univerzál si pripísal už 50. zásah v Serii A, navyše v druhej sezóne v rade prekonal desaťgólovú hranicu. Tréner Stefano Colantuono tak odštartoval svoje tretie pôsobenie na lavičke mužstva zo Salerna prehrou.

Bologna si upevnila štvrté miesto zaručujúce účasť v milionárskej súťaži a náskok tretieho Juventusu je už len dvojbodový. Zverenci Thiaga Mottu naďalej útočia na prvý postup do európskych pohárov po 25 rokoch, pričom najprestížnejší klubový turnaj si zahrali len v sezóne 1964/65 vo vtedajšom Pohári majstrov európskych krajín. Salernitana, za ktorú nenastúpil Slovák Norbert Gyömbér, je aj naďalej beznádejne posledná.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Cagliari - Hellas Verona 1:1

O prvé slovo sa v súboji tabuľkových susedov prihlásili v 30. minúte hostia, konkrétne Federico Bonazzoli, ktorý zaznamenal svoj druhý gól v sezóne. Po zmene strán vyrovnal Ibrahim Sulemana - pred odchodom do tímu zo Sardínie strávil vo Verone dva roky. Rossoblu tak predĺžili čakanie na ligové víťazstvo proti Scaligeri už na deväť zápasov v rade.

Bonazzoliho nahradil v 66. minúte na trávniku Tomáš Suslov, ktorý absolvoval návrat po zranení, priviezol si ho z reprezentačného zrazu. Jeho krajan Ondrej Duda nastúpil v základnej zostave a krátko pred polhodinou hry videl žltú kartu, systém VAR mu navyše v druhom dejstve neuznal asistenciu pri góle Lazoviča, ktorý neplatil. Ďalší Slovák Adam Obert presedel duel na lavičke Cagliari.

Lecce - AS Rím 0:0

Favorit z hlavného mesta, ktorý sa pred reprezentačnou prestávkou prezentoval skvelou formou, sa na trávniku 13. celku tabuľky herne trápil. Dôvodom mohla byť absencia Lorenza Pellegriniho či neskorý nástup Paula Dybalu, po asistencii ktorého rozhodol Romelu Lukaku úvodný vzájomný súboj sezóny. Hostia navyše okrem nepresvedčivej ofenzívy ukázali aj nezvyčajne nestabilnú obranu a len vďaka žalostnému riešeniu finálnej fázy domácich neinkasovali.

Inter - Empoli 2:0

Stretnutie rozhodol v prospech jasného lídra súťaže už pár minút po úvodnom výkope krajný bek Federico Dimarco, ktorý sa stal len štvrtým obrancom Milánčanov s priamym podielom na viac ako 10 góloch v rámci jedného ligového ročníka za posledných 20 sezón. Hostia skórovať nedokázali a štvrtýkrát v rade padli s nulou na konte strelených gólov.

Inter proti Empoli nasadil od začiatku šesť talianskych hráčov - za posledných 20 sezón Nerazzurri nikdy nezačali zápas Serie A s väčším počtom Talianov od prvej minúty hry (6 aj v ďalších štyroch prípadoch, naposledy 30. apríla 2023 proti Laziu).

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Ďalší výsledok:

Sassuolo - Udinese 1:1