Lazio predstavilo nového trénera. Po odstúpení Sarriho preberá mužstvo Tudor

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lazio predstavilo nového trénera. Po odstúpení Sarriho preberá mužstvo Tudor

Igor Tudor podpísal v Laziu zmluvu do júna 2025 s opciou na ďalších 12 mesiacov.
Igor Tudor podpísal v Laziu zmluvu do júna 2025 s opciou na ďalších 12 mesiacov.AFP
Lazio oznámilo meno svojho nového trénera. Po Mauriziovi Sarrim (65), ktorý minulý týždeň rezignoval, bude aktuálne deviaty tím Serie A viesť Igor Tudor (45). Bývalý chorvátsky obranca v minulosti trénoval Hajduk Split, PAOK, Galatasaray, Udinese, Veronu a do konca minulej sezóny bol pri kormidle Marseille.

Lazio dalo Tudorovi prednosť pred trojicou svojich bývalých hráčov Tommasom Rocchim, Miroslavom Klosem a Cristianom Brocchim. Trojnásobný majster Serie A s Juventusom podpísal zmluvu do júna 2025 s opciou na ďalších 12 mesiacov.

Sarri bol v Laziu dlhodobo pod tlakom a talianske médiá nedávno informovali, že vedenie má v úmysle po sezóne s koučom rozviazať zmluvu. Rozchod urýchlili nedávne zlé výsledky a výkony, pričom v jeho rozhodnutí zrejme zohral úlohu aj prístup samotných hráčov.

"Vidím, že ma už nenasledujete. Niektorí z vás vyzerajú úplne inak ako v minulej sezóne. Rozhodol som sa odstúpiť. Ak je problém vo mne, odstúpim, aby ste mohli ročník ukončiť pozitívne," povedal Sarri vo svojom rozlúčkovom prejave.

Lazio už cez víkend vyhralo 3:2 na ihrisku Frosinone bez neho na lavičke, hráčov mal na starosti dočasný tréner Giovanni Martusciello.