Lobotka už pozná meno nového trénera, na lavičku Neapolu sa vrátil bývalý lodivod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lobotka už pozná meno nového trénera, na lavičku Neapolu sa vrátil bývalý lodivod

Obhajca titulu vyriešil trénerskú otázku.
Obhajca titulu vyriešil trénerskú otázku.Profimedia
Prezident talianskeho futbalového klubu SSC Neapol Aurelio de Laurentiis (74) si už vybral nového trénera. Stal sa ním Walter Mazzarri (62), ktorý viedol tím spod Vezuvu v rokoch 2009 až 2013.

Kormidelník bude trénovať Neapol, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, do konca prebiehajúcej sezóny. Na poste nahradil Rudiho Garciu, ktorého mal prezident prepustiť už po nedeľnej prehre v 12. kole Serie A s Empoli.

"Partenopei" nezvíťazili na domácej pôde už v treťom ligovom dueli za sebou. Úradujúci šampión v prebiehajúcom ročníku vonku ešte neprehral, ale doma má nelichotivú bilanciu 2-1-3. Mužstvo spod sopky je v tabuľke na 4. mieste s 10-bodovou stratou na prvý Inter. Garcia prevzal kormidlo v lete po úspešnom Lucianovi Spallettim, no na lavičke vydržal len päť mesiacov.

Klub tak potvrdil medializované správy o výmene trénerov. S Mazzarrim sa dohodol na podmienkach 7-mesačnej zmluvy. Skúsený tréner v minulosti viedol aj Regginu, Sampdoriu, Inter Miláno, Watford a naposledy v rokoch 2018 až 2020 FC Turín.