Milánske kluby pokorili rímske a sú bližšie k LM. Inzaghi: Hráči si zaslúžia objatie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Milánske kluby pokorili rímske a sú bližšie k LM. Inzaghi: Hráči si zaslúžia objatie
Aktualizované
Inter opäť neinkasoval.
Inter opäť neinkasoval.TASR
Milánske kluby urobili výrazný krok k zisku miestenky do nadchádzajúceho ročníka Ligy majstrov zo Serie A. AC si poradilo s Laziom Rím 2:0 a jeho náskok na druhom mieste tabuľky znížilo na tri body. Inter vyhral na pôde ďalšieho rímskeho AS taktiež 2:0 a udržal štvrté miesto práve pred mestským rivalom. V boji o tri zostávajúce miesta je momentálne šesť tímov v rozmedzí šiestich bodov.

Víťazi duelov sa ideálne naladili na stredajšie milánske derby v semifinále Ligy majstrov. "Rossoneri" však prišli o Rafaela Leãa, ktorý striedal už v 11. minúte pre problémy so stehnom. Úvodný gól padol o šesť minút neskôr, keď Bennacerovi s Giroudom vyšlo napádanie a Alžírčan skóroval - triumf spečatil po krásnom sóle Theo Hernández. Po výhre je AC na piatom mieste, bod za Juventusom a Interom.

"Som spokojný s našim výkonom a víťazstvom, bol to pre nás veľmi dôležitý zápas. Zvládli sme to aj bez Leãa. Nemyslím si, že jeho zranenie je vážne, vyhodnotíme to zajtra. Bol pokojný, to mi dáva nádej," povedal tréner domácich Stefano Pioli.

Inter dosiahol piate víťazstvo za sebou vo všetkých súťažiach. Počas týchto duelov navyše inkasoval len raz, počas domáceho triumfu nad Laziom. Prvú nebezpečnú strelu stretnutia vyslal v sobotu domáci Lorenzo Pellegrini spoza šestnástky a mieril tesne nad. Domáci išli do vedenia v 33. minúte po výstavnej akcii, ktorú zakončil Federico Dimarco.  Lautaro Martínez pred poslednou pätnásťminútovkou prekazil rozohrávku Rimanov, následne posunul loptu Romeluovi Lukakuovi, ten v úniku nezaváhal a zvýšil náskok.

"Očakávali sme veľmi náročný súboj proti tímu, ktorý inkasuje doma málo. Každý jeden z mojich hráčov si zaslúži objatie za svoje výkony od 1. apríla," nešetril tréner Simone Inzaghi chválou na adresu svojho mužstva.

Štatistiky duelu v Ríme
Štatistiky duelu v RímeFlashscore

"Nerazzurri" absolvovali od začiatku apríla 11 stretnutí, po trinástich rokoch postúpili do semifinále Ligy majstrov a čaká ich aj finále Talianskeho pohára. Zo siedmich ligových predstavení vyhrali štyri a v jednom remizovali. "Sme Inter a snažíme sa skončiť v tejto súťaži čo najvyššie," dodal Inzaghi. V zápase absentoval Slovák Milan Škriniar, ktorého trápi zranenie chrbta.