Mourinho by rád pokračoval v Ríme. Trápi ho finančné fair-play, nebráni sa zmene koncepcie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mourinho by rád pokračoval v Ríme. Trápi ho finančné fair-play, nebráni sa zmene koncepcie

José Mourinho prvýkrát verejne prezradil túžbu pokračovať na lavičke AS Rím.
José Mourinho prvýkrát verejne prezradil túžbu pokračovať na lavičke AS Rím.TASR
Portugalský futbalový tréner Jose Mourinho prvýkrát verejne vyhlásil, že chce predĺžiť zmluvu s AS Rím. Šesťdesiatročný kouč tak poprel špekulácie, že by mohol zamieriť za lukratívnou ponukou do Saudskej Arábie.

Záujem o predĺženie kontraktu však prišiel s výhradou. V rámci finančnej fair-play si nemôže dovoliť do kádra hráčov, ktorých by chcel. Skúsený Portugalčan by tak premýšľal nad zmenou koncepcie.

"Chcem pokračovať v Ríme. Ak zostanem, musíme sa zamyslieť nad finančnými obmedzeniami fair-play, ktoré máme. Možno je lepšie pracovať s mladšími hráčmi a dať im šancu. To by mohlo predstavovať príležitosť na ich rozvoj v porovnaní s tými, ktorí už nemajú čo rozvíjať. Chcem pokračovať a som otvorený novému prístupu," citovala agentúra AP vyjadrenie skúseného kormidelníka.

"Rimanov" vedie José Mourinho od mája 2021. Získal s nimi trofej v Európskej konferenčnej lige (2021/22). Stal sa tak prvým trénerom, ktorý vyhral Ligu majstrov, Európsku ligu aj EKL.

Mourinhovi vyprší po tejto sezóne trojročná zmluva a americkí majitelia klubu zatiaľ nenaznačili, aké majú plány. Bývalý kouč Chelsea, Interu Miláno či Realu Madrid uviedol, že s predstaviteľmi klubu zatiaľ nerokoval. "Nehovorili sme o tom, ste prví, komu som to povedal," uzavrel Mourinho. Či naozaj zotrvá vo "večnom meste", ukážu najbližšie týždne. Už skôr sa objavili informácie, podľa ktorých by si prítomnosť jedného z najlepších trénerov želal na svojej lavičke Newcastle.